Ovako će Nizozemci pratiti Euro

Ovako će Nizozemci pratiti Euro

Foto: Screenshot, Dumpert.nl

NIZOZEMSKI navijači s tugom na licu prate Euro u Francuskoj. Njihova reprezentacija nije se uspjela plasirati na europsku smotru, iako je bila izraziti favorit u kvalifikacijskoj skupini u kojoj su igrali protiv Češke, Islanda, Turske, Kazahstana i Latvije.

Prvo debakl u kvalifikacijama pa smrt Cruyffa

Bio je to tek prvi od dva teška udarca za nizozemski nogomet. Nekoliko mjeseci kasnije napustila ih je najveća nogometna legenda, Johan Cruyff. Nacija koja je prije dvije godine osvojila broncu na Svjetskom prvenstvu u Brazilu pala je na koljena.

Svi ovi događaji motivirali su ekipu iz Blik produkcije da naprave kratki film u kojem pratimo glavnog lika, velikog navijača Nizozemske, kako vadi svoje sugrađane iz depresije prikazujući im slavne utakmice Oranja s prijašnjih turnira.Vratit će se Nizozemci

A ono što može dodatno motivirati Nizozemce jest činjenica da su se našli u ovakvoj sličnoj situaciji 1984. godine. Ni tada ih nismo gledali na Euru u Francuskoj. Četiri godine kasnije ne samo da su se kvalificirali, nego su postali prvaci Europe.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara