"Ovo im još nitko nije uspio napraviti"

"LES BLUES su odigrali svoj najbolji meč u Njemačkoj. A sama utakmica bila je najžešće taktičko nedmetanje koje smo dosada imali prilike vidjeti." - piše dan nakon četvrtfinala u Koelnu francuski L´Equipe.

Nakon sedam uzastopnih pobjeda, Hrvatskoj je ostala borba za peto mjesto. Francuzima su oproštena sva dosadašnja lutanja i misli su usmjerene su privilegiranim domaćinima.

"Zamrznuti Hrvate na 18 pogodaka, to se jako rijetko događa. Mislim da im to još nitko nije uspio napraviti. Sjajna obrana, sjajni Omeyer, i eto nas u polufinalu." - presretan je bio Michael Guigou.

Slažemo se s francuskim kolegama kada kažu sa je naš napad izgubio utakmicu. Ne samo zapažene, već i presudne role Omeyera i Alilovića istaknute su u svim izvješćima, a Hrvatska se barem može zadovoljiti dugoročnom rješenju koje se nazire na vratarskoj poziciji.

Bertrand Gille pokupio je najviše pohvala među stražarima u francuskom obrambenom zidu, a raspucao se i Daniele Narcisse. Nikola Karabatić bio je odličan u prvom i na kraju drugog poluvremena. Uz nemoć našeg napadačkog vanjskog trojca, Francuzima je sve to bilo sasvim dovoljno za pobjedu.

"U drugom poluvremenu pročitao sam Hrvate, nisu imali rješenja u napadu. Većina njihovih pokušaja bili su šutevi iz očaja. Balić ih je neko vrijeme držao u igri,  ali Gille ga je sjajno zatvorio. U napadu smo imali sjajnog Abaloa, bili su to ključni igrači naše pobjede." - nakon susreta analizira hrvatski kutlni krvnik Thierry Omeyer.

"Osobno, smatram da su vratari presudili ovu utakmicu Alilović i Omeyer jednostavno su blistali. Cijela obrana bila je složna, bitno je da nastavimo u tom stilu." - smatra Fernandez.

Uz Omeyera, najtraženiji je bio fantastično raspoloženi Abalo. Zastrašujuća lakoća zabijanja uz sav višak prostora na francuskom krilu prezentirala se u najljepšem mogućem stilu.

"Bili smo motiviraniji od Hrvatske. Igra nije ništa drugo nego gorljiva želja. A mi smo željeli više. Njihova je obrana bila zgusnuta, poglavito na sredini pa sam imao dosta prostora. Ako je netko i sumnjao u nas, mi smo uvijek imali dovoljno samopouzdanja." - iskren je Abalo, krilo kakvo je Hrvatskoj sinoć neopisivo trebalo...

D.R.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara