KVALIFIKACIJE ZA EURO 2020.

Ovo su najvećem Bugarinu napravili sunarodnjaci majmuni

Ovo su najvećem Bugarinu napravili sunarodnjaci majmuni
Screenshot

HRISTO STOIČKOV, legenda Barcelone i svjetskog nogometa te globalno najpoznatiji Bugarin, jako teško je podnio ispade svojih sunarodnjaka na utakmici Bugarske i Engleske u Sofiji.

Svijetom su odjeknule scene kako bugarski navijači tijekom cijele utakmice tamnopute engleske nogometaše vrijeđaju majmunskim glasanjem i nacističkim pozdravima. 

Stoičkov, koji živi u Americi, u intervjuu za jednu od tamošnjih televizijskih postaja na španjolskom je komentirajući ponašanje bugarskih navijača na tom meču zatražio najteže kazne za počinitelje i organizatore utakmica na kojima se događaju takvi ispadi:

"Mečeve na kojima se događa takvo nešto treba odmah prekidati, a klubove i reprezentacije čiji navijači rade takvo nešto mora se, kao svojevremeno engleske, izbacivati na pet godina iz međunarodnih natjecanja. Navijačima koji to rade treba zabraniti pristup stadionima."

Kada je to izgovorio, Stoičkov se rasplakao i rekao ostalima u studiju: "Što mislite, da je meni lako izreći ovo o mom narodu i da mi pri tome nije teško?"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara