Partizanu "svemirski" stadion vrijedan 300 milijuna eura

Partizanu "svemirski" stadion vrijedan 300 milijuna eura

POČETKOM mjeseca kolovoza sljedeće godine u izgradnju kreće velebno futurističko zdanje, vrijedno 300 milijuna eura, na kojem će beogradski Partizan igrati svoje nogometne utakmice. Iako će slike koje donosimo kazati mnogo više od riječi, evo i nekoliko tehničkih detalja.

Za projekt objekta koji će niknuti na temeljima sadašnjeg zdanja zadužen je jedan švicarski arhitektonski ured, a sama gradnja trajat će dvije godine. Tekst se nastavlja ispod oglasa
Čelnici crno-bijelih od tvrtke iz Berna,"Marzzi + Paul Architekten AG", već su dobili prve simulacije budućeg nogometnog spomenika koji bi unatoč svim financijskim problemima Partizana trebao zablistati u punom sjaju. Iako, nastave li se sukobi Grobara i Uprave kluba, te bojkot Partizanovih utakmica, nismo sigurni kako će naši susjedi popuniti stadion kapaciteta 36 tisuća sjedećih mjesta.

Na površini od 12,5 hektara osim stadiona izgradit će se i hotel sa pet zvjezdica, ogroman trgovački lanac ispod površine samog sportskog objekta, parking na dvije etaže, multipleks kino, devet teniskih terena te čak 400 apartmana.Do tada, Partizan će pripremiti stadion pokraj Vojne gimnazije, gdje će igrati domaće utakmice, dok će u europskim susretima domaćin biti ili na stadionu OFK Beograda ili u Smederevu.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara