Esport

Perkz i društvo su najveći hit nove sezone

Perkz i društvo su najveći hit nove sezone
Foto: Riot Games

NAKON dva tjedna League of Legends European Championshipa, Luka "Perkz" Perković i njegov G2 Esports nalaze se na vrhu tablice s četiri pobjede i bez poraza. Perkz se u novoj ulozi snašao dobro, ali prava zvijezda ekipe sada je Rasmus "Caps" Winther, koji igra nevjerojatno.

>Otac očitao lekciju sinu koji želi postati profesionalni gamer

G2 Esports i Perkz odlično su otvorili novu sezonu League of Legends European Championshipa. Nakon dva tjedna i četiri odigrana meča i dalje su bez poraza te su već zauzeli prvo mjesto na ljestvici. Međutim, ono što posebno veseli navijače je odlična atmosfera u ekipi i način na koji je G2 Esports dolazio do pobjeda. U tri od četiri meča su briljirali i bili nadmoćni, tek su protiv exceL Esportsa odigrali nešto lošiju partiju koju bi većina ostalih ekipa izgubila, ali tada se ukazao Caps i praktički sam s Akali svojoj ekipi donio pobjedu. 

Za razliku od prošle godine, G2 Esports sada igra više taktika, a sjajni pojedinci u ekipi mogu igrati velik broj heroja i uz to sjajno se zabavljaju. Perkz je tako jednom prilikom nakon meča izjavio da je atmosfera odlična i da zaista voli igrati s novom ekipom. Koliko su opušteni pokazali su Perkz i Caps u meču protiv Schalke 04, kada su za vrijeme trajanja meča odigrali kamen-škare-papir za plavi buff, Perkz je nažalost izgubio. 

Prekz se u novoj ulozi dobro snašao, iako je prvi tjedan protiv Origena igrao Zoea, heroja koji nije tipičan za tu poziciju te se obično igra na midu. Najlošiju partiju je odigrao na Dravenu u spomenutom meču protiv exceL Esportsa, ali tada se mučila i njegova cijela ekipa, a loše je odigrao i njegov partner na botu, Slovenac Mihael "Mikyx" Mehle. Caps se odlično uklopio u ekipu i igra fenomenalno te je zasad sigurno prvo ime G2 Esportsa. Perkz je kao igrač možda pao u drugi plan na početku nove sezone, ali promjena pozicije zbog Capsa pokazala se kao pun pogodak. Perkzu treba dati još vremena da se prilagodi na promjene, a dođe li barem približno na razinu na kojoj je bio kao mid igrač, G2 Esports će biti nezaustavljiv.

Foto: Riot Games

Najveće razočaranje dosadašnjeg dijela lige je Fnatic koji je nakon dva tjedna bez pobjede te drži začelje ljestvice. Martin "Rekkles" Larsson i njegova ekipa jednostavno ne igraju dobro, a nakon četiri poraza lagano se uvlači nesigurnost i nervoza u ekipu. Odlazak Capsa bio bi veliki gubitak za bilo koju ekipu, ali nitko nije očekivao da će Fnatic ovako loše otvoriti novu sezonu.

Najveća prijetnja G2 Esportsu dolazi od Misfits Gaminga koji je trenutno jedna od četiri ekipe s omjerom 3-1. Misfits izgleda odlično, a mogu li se nositi s G2 Esportsom saznat ćemo 15. veljače. Kompletnu ljestvicu i raspored možete pronaći na službenoj stranici.

Noviteti koje je Riot Games uveo s League of Legends European Championshipom dali su rezultata. Novi poslovni model, vizualni identitet i nove ekipe privukle su gledatelje i europski LoL esport izgleda najbolje u posljednjih nekoliko godina. Naravno, tome doprinosi i činjenica da je igra trenutno balansirana, što otvara prostora za nove inovativne strategije i zanimljive mečeva.

U subotu, 26. siječnja, napokon je počeo i američki League of Legends Championship Series te su time počele sve najjače LoL lige na svijetu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara