Esport

Perkz potvrdio za Index da ponovo mijenja poziciju u G2 Esportsu

Perkz potvrdio za Index da ponovo mijenja poziciju u G2 Esportsu
Foto: Index.hr/Luka Šangulin

PRIJE godinu dana G2 Esports je napravio jedan od najvećih transfera u povijesti. Iz najvećih rivala Fnatica doveli su Rasmusa "Capsa" Winthera, a Luka "Perkz" Perković je promijenio ulogu u timu. G2 Esports u ovom prijelaznom roku nije dovodio nove igrače, ali promjena će biti. Perkz je za Index potvrdio kako će se vratiti na mid, poziciju s koje je vodio svoju ekipu veći dio karijere i na kojoj je postao poznat, dok će se Caps preseliti na bot.

G2 Esports na društvenim mrežama potencira promjenu u ekipi u kojoj bi Perkz i Caps trebali zamijeniti mjesta. Međutim, kako se često šale i zafrkavaju na društvenim mrežama, nitko nije sa sigurnošću mogao tvrditi hoće li se to zaista dogoditi ili neće, sve do sad. Javili smo se Perkzu na Twitteru i on je odgovorio kako se od iduće sezone zaista vraća na mid. 

Iako je iza G2 Esportsa iznimno uspješna godina u kojoj su dvaput osvajali europsko prvenstvo (League of Legends European Championship) te Mid-Season Invitational, nisu uspjeli osvojiti World Championship na kojem ih je u finalu zaustavio kineski FunPlus Phoenix. Drugi timovi dovodili su nove igrače, a Perkz je prepoznao da je i njegovoj ekipi potrebno osvježenje kako bi nastavila nizati uspjehe.

Foto: Riot Games

Jedno viđenje o promjeni dao je i Marcin jungler ekipe "Jankos" Jankowski, koji je rekao kako Caps želi igrati na botu kako bi pobijedio svog bivšeg suigrača iz Fnatica Martina "Rekklesa" Larssona u direktnom okršaju. U tome možda i ima nešto istine, ali da je to glavni i jedini razlog za veliku promjenu, teško je povjerovati, iako ništa što radi G2 Esports više nikoga ne bi trebalo šokirati.

Tako će se Perkz nakon godinu dana vratiti na poziciju na kojoj je postao poznat. Jedini igrač koji mu je u Europi mogao parirati bio je upravo Caps, koji mu je sada suigrač. Kako će se Caps snaći na novoj poziciji, tek ćemo vidjeti. Igrat će sa Slovencem Mihaelom "Mikyxom" Mehleom, koji je Perkzu uvelike olakšao promjenu pozicije. Caps je mehanički sjajan i vrlo talentiran igrač, ali Perkz je postavio visoka očekivanja kada se vrlo brzo prilagodio na bot te u manje od godinu dana mogao parirati i najboljim igračima svijeta. Sada će to morati napraviti i Caps.

Foto: Riot Games

Još jedan potencijalni razlog za promjenu pozicije je i taj da Perkz nije zadovoljan utjecajem koji imaju bot igrači na igru te da smatra kako mid ima puno veći utjecaj i može lakše diktirati tempo igre. U svakom slučaju, to je sastav u kojem će Kraljevi Europe krenuti u novi pohod na svjetski trofej.

Od ostalih promjena za nas su najzanimljiviji dolasci dvojice igrača s ovih prostora u League of Legends European Championship. Mladi Hrvat Dino "LiMiT" Tot igrat će za SK Gaming kao support te se pridružio Toniju "Sacreu" Sabaliću, dok će Aljoša "Milica" Kovandžić zaigrati na midu Team Vitalityja i bit će jedan od Perkzovih direktnih protivnika iduće sezone.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara