NBA

Petnaest NBA igrača u lovu na Kevina Duranta

Petnaest NBA igrača u lovu na Kevina Duranta
Foto: Getty Images

NBA LIGU nećemo gledati još neko vrijeme, ali od petka kreće turnir na kojem će sudjelovati 16 košarkaša iz najjače lige svijeta, predvođeni Kevinom Durantom.

U petak kreće NBA 2K Players Tournament, u kojem će se 16 igrača nadmetati u videoigri NBA 2K20 za nagradni fond od 100.000 dolara koji će biti u potpunosti preusmjeren za pomoć u borbi protiv koronavirusa.

Osim Duranta, na turniru će sudjelovati najbolji igrač Utah Jazza Donovan Mitchell, koji je, poput Duranta, također bio zaražen koronavirusom, mlada zvijezda Atlante Trae Young, bivši superstar kojeg su uništile ozljede DeMarcus Cousins, All-Star Andre Drummond i aktualni pobjednik natjecanja u zakucavanjima Derrick Jones Jr. Za međunarodni štih turnira pobrinuli su se Litvanac Domantas Sabonis, Japanac Rui Hachimura i Deandre Ayton s Bahama.

Napravljen je i kostur natjecanja, u kojem su igrači postavljeni za nositelje ovisno o rejtingu svojeg igrača u igri NBA 2K20, što znači da je Durant s ocjenom 96 prvi nositelj. Ako je dvojici natjecatelja rejting isti, prednost ima onaj s dužim stažom u NBA ligi.

Svaki igrač može odabrati osam klubova koji će mu biti na raspolaganju tijekom turnira, ali niti jedan ne smije koristiti više od jedanput. Turnir se igra po eliminacijskom sustavu, s tim da se prve dvije runde igraju samo na jednu utakmicu, a polufinale i finale na dvije pobjede.

Turnir počinje u petak, a prvi krug završit će u nedjelju. U utorak kreće drugi krug, a sve završava u subotu, 11. travnja.

S obzirom na to da su nositelji postavljeni prema rejtingu na igri, a ne sposobnosti igranja 2K-a, moglo bi biti iznenađenja, iako je Durant, baš kao i Cousins, već mjesecima ozlijeđen pa je imao vremena da usavrši svoje gejmerske vještine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara