"Pjaniću treba još malo mišića, sve drugo ima"

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

TRENER nogometaša Lyona Claude Puel prvi je put oduševljeno progovorio o svome mladom bosansko-hercegovačkom veznjaku Miralemu Pjaniću (19).

Pjanić je u dvoboju drugog kola Lige prvaka protiv Debrecena u Mađarskoj zabio gol te dodao dvije asistencije u 4-0 pobjedi Francuza.

"Pjanić ima čudesnu viziju igre i tehniku koja je prati. S obzirom na to da ima tek 19 godina, ima i pravi pristup. Vrlo pozorno sluša i uči. Pokazuje želju, ambiciju, obiluje pozitivnim karakterom i osobnošću. Ima mentalitet neophodan za napredak. Zna kako biti strpljiv ali opet igrati da bi se pobijedilo. Nije sramežljiv. Jednostavno, ima sve kvalifikacije postati vrhunskim igračem",  izjavio je Puel nastavivši:

"Došao mi je prošlog svibnja, krajem sezone, požaliti se na osjećaj da je imao osrednju sezonu. Uvjerio sam ga da je sve baš onako kako treba, da ima 18 godina i da je morao upoznati nogomet najviše razine. "

"Po meni, njegova je odluka o dolasku u Lyon sa 17 godina bila ispravna. Nije više bio za klub koji je prerastao. Morao si je postaviti više ciljeve, uključiti se u prave natjecateljske okolnosti. "

"Što mu još nedostaje? Mora ojačati, nabaciti nešto mišića. Osim toga, Mire već sada ima sve kvalitete potrebne da bi postao veliki igrač ", zaključio je Puel.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara