ZANIMLJIVOSTI

Zvijezda Tottenhama ide mjesec dana u vojsku

Zvijezda Tottenhama ide mjesec dana u vojsku
Foto: EPA

SON HEUNG-MIN, zvijezda Tottenhama i najbolji nogometaš južnokorejske reprezentacije, odradit će bazičnu pripremu za vojsku u svojoj domovini.

Tamošnji zakoni su jasni. Svi moraju odslužiti vojni rok do 28. godine, a samo pobjednici Olimpijskih igara i Azijskih igara dobivaju posebno izuzeće.

Zvijezda Tottenhama tako je sve nade polagala u Azijske igre održane prošle godine koje su joj bile posljednje veliko natjecanje prije 28. godine. Bila je to dramatična utakmica, a Južna Koreja je nakon produžetaka slavila 2:1. Son je u isto vrijeme slavio pobjedu i plakao od sreće što ne mora u vojsku.

Ipak u vojsku

Čim je sudac odsvirao kraj, Son je u euforiji i u suzama grlio svakog suigrača. Plakao je i u svlačionici.

Vlasti u Južnoj Koreji su potvrdile da je jedan od najboljih igrača Premiershipa, koji se nalazi u domovini zbog rehabilitacije nakon prijeloma ruke, obavezan odraditi četiri tjedna obuke koja je obavezna za sve koji su ranije izbjegli služenje vojnog roka.

''Son sad želi proći bazičnu obuku. Pregovarali smo s Tottenhamom, ali sve ovisi u razvoju situacije oko koronavirusa i eventualnim nastavkom sezone u Engleskoj'', priopćili su iz Seula, a danas je Tottenham potvrdio kako će Son i proći tu obuku. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara