Esport

Počela je nova sezona najveće League of Legends lige na Balkanu

Počela je nova sezona najveće League of Legends lige na Balkanu
Foto: Fortuna Esports

POČELA je četvrta sezona Esports Balkan League (EBL), najvećeg League of Legends natjecanja u široj regiji, na kojem pravo nastupa imaju i hrvatski igrači i timovi. Ukupni nagradni fond iznosi 20 tisuća eura, a najbolji timovi plasirat će se na European Masters, najveće europsko League of Legends natjecanje iza European Championshipa (LEC).

>Perkz i društvo su najveći hit nove sezone

Najbolje League of Legends ekipe na Balkanu vraćaju se u akciju s novom sezonom EBL-a. Šest od osam timova u ligi mjesto je osiguralo na temelju dobrih rezultata prošle sezone, a novi timovi su bugarski Random5 te Level Up Rhinos iz Srbije. Nažalost, niti jedan od osam timova u ligi nije iz Hrvatske, ali zato ima nekoliko igrača. Njih čak trojica, Bruno "Bruno" Romac, Luka "Lukezy" Trumbić i Dino "LiMiT" Tot nastupaju za ASUS ROG ELITE, koji će pokušati obraniti naslov od prošle sezone, dok će za x25 eSports igrati Filip "Diva" Dadić.

Foto: Fortuna Esports

Favoriti Crvena zvezda Esports i ASUS ROG ELITE doživjeli su poraz u prvom kolu 28. siječnja od x25 Esportsa, odnosno Level Up Rhinosa, a to je pravo nagovještenje da bi nas mogla očekivati vrlo zanimljiva sezona. Podsjetimo, ASUS ROG ELITE je prošle godine napravio nevjerojatan uspjeh na European Mastersu plasiravši se u među četiri najbolje ekipe. Time se nastavio trend dobrih rezultata regionalnih ekipa na europskoj sceni. 

Head of Esportsa u Fortuna Esportsu, organizatoru lige, Aleksandar Anokić, povodom nove sezone je izjavio: 

"Ove godine ćemo se posvetiti ekipama i gledati kako ih sve možemo podržati da bi se one razvile kao brend. Zdrav pristup tome već imaju Crvena zvezda i ASUS, ali ideja je razviti i ostale ekipe i podići ih barem na tu razinu. To uključuje sve, od razvijanja kanala komunikacije do pomoći s potencijalnim sponzorima, generalno im želimo pomoći u svakom koraku koji će im omogućiti da otključaju svoj ogromni marketinški potencijal."

"S natjecateljske strane, vjerujem da nas očekuje još jedna napeta sezona u Europi. Iako su lige poput španjolske, njemačke i  engleske dobile sestrinske timove ogromnih europskih franšiza, mislim da su naši igrači i više nego sposobni da se s njima nose."

Potvrđeno je i kako zasad više neće biti CS:GO-a u EBL-u, nakon što nisu opravdana očekivanja organizatora. Nije službeno potvrđeno hoće li ga zamijeniti neki drugi esport ili će EBL ostati na samo jednoj igri, što bi bila prava šteta. Ipak se radi o velikom esport natjecanju na kojima mogu sudjelovati timovi i igrači iz čak 10 zemalja šire regije. 

Mečeve EBL-a možete pratiti ponedjeljkom i četvrtkom na Fortuna Esports YouTube kanalu, a snimke na SportKlubu 3 te Vavvom TV kanalu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara