Esport

Pogledajte kako su igrači FIFA-e odali počast preminulom suigraču

Pogledajte kako su igrači FIFA-e odali počast preminulom suigraču
Screenshot: FIFA 20/Reddit

PRIJE početka utakmice u tuniskom FIFA 20 Pro Clubu igrači su na virtualnom travnjaku odali počast nedavno preminulom prijatelju i suigraču te tako pozitivno iznenadili cijelu zajednicu, ali i pokazali da videoigre imaju i važan društveni aspekt.

FIFA 20 Pro Club online je mod za najpopularniju nogometnu igru u kojoj svaki igrač kontrolira i razvija samo jednog igrača, za razliku od FIFA 20 Ultimate Teama u kojem jedan igrač kontrolira cijelu momčad. Tako su se 22 igrača u tuniskom FIFA 20 Pro Clubu prije početka utakmice okupila oko centra igrališta i minutom šutnje odala počast Waelu Laabidiju, svom prijatelju i suigraču, koji je nedavno preminuo. 

Slika iz igre je obišla cijeli svijet, a na Redditu posvećenom toj igri dobila je više od osam tisuća glasova, dok je na Twitter objavi profila Zwe prikupila više od 14 tisuća lajkova i gotovo 1800 komentara. Potvrda je to onoga što stručnjaci tvrde već neko vrijeme - videoigre više ne potiču asocijalno ponašanje i odvajanje od društva, nego rade baš suprotno, povezuju.

The Tunisian Pro Club community with a moment of silence for their friend Wael Laabidi that passed away earlier today. [Source: FifaArab] from r/FIFA
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara