Policija: Navijači Sarajeva došli su samo s jednim ciljem - izazivati nerede!

Policija: Navijači Sarajeva došli su samo s jednim ciljem - izazivati nerede!

Tekst: K.K.
Foto: Promedia/Cropix

GLASNOGOVORNIK MUP-a ZHŽ Damir Čutura je za Bljesak.info dao izjavu povodom nereda koji su izbili prilikom pokušaja odigravanja utakmice Široki Brijeg - Sarajevo. Čutura je rekao da je navijačka skupina koja je došla iz Sarajeva pred stadion "Pecara", po izlasku iz autobusa počela prikupljati "sredstva" kojima su porazbijali i/ili oštetili više objekata oko stadiona, te su nasrtali na mještane Širokog Brijega u obiteljskim kućama.

MUP-u ZHŽ je bio najavljen dolazak maksimalno 150 navijača Sarajeva, međutim pojavilo ih se oko 500. U samom početku izgreda kontakta između navijačkih skupina nije bilo, ali se i to kasnije promijenilo. U jednom slučaju došlo je i do upotrebe vatrenog oružja gdje je ranjen 59-godišnji mještanin Širokog Brijega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tom prilikom nastao je opći kaos jer su navijači i mještani se htjeli obračunati sa spomenutom skupinom navijača koja po svemu sudeći nije došla navijati nego izazivati nerede. U tim sukobima zapaljeno je jedno policijsko vozilo koje više nije upotrebljivo, a oštećeno je i osam drugih policijskih vozila. Također, oštećen je i nepoznat broj "civilnih" vozila, kao i autobusi kojima su navijači iz Sarajeva došli.

Policija će nakon istrage kojom će se utvrditi počinitelji ovih nereda podnijeti prekršajne i/ili krivične prijave, a ukoliko se ustanovi da su u neredima sudjelovale i službene osobe, one će se primjereno kazniti.

Također, MUP ZHŽ izrazio je žaljenje zbog ovakvih događaja i uputio je sućut obitelji tragično nastradalog koji nije preminuo uslijed ozljeda vatrenim oružjem, nego uslijed ozljeda najvjerojatnije hladnim predmetom (kamenom) što će se utvrditi naknadno, odnosno obdukcijom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara