ZLATNA LOPTA

"Poljak sam, zato ne mogu bolje od osmog mjesta Zlatne lopte"

"Poljak sam, zato ne mogu bolje od osmog mjesta Zlatne lopte"
Foto: EPA

FANTASTIČNA godina je iza Roberta Lewandowskog, mada je pravilnije reći da ona još uvijek traje jer je od ljeta i početka nove sezone u 21 utakmici postigao 27 golova.

Usprkos tome što je od studenog prošle do istog mjeseca ove godine zabio čak 62 gola, takva efikasnost tijekom "obračunskog razdoblja" za Zlatnu loptu donijela mu je tek osmo mjesto u konačnom poretku za naslov najboljeg nogometaša svijeta za 2019. 

Lewangolski se zbog toga nije durio poput Cristiana Ronalda, koji je izbjegao dodjelu zadnje dvije godine kada nije bio osvajač, nego se pojavio na svečanosti u Parizu.

"Nisam razočaran nego jako sretan što sam ovdje u društvu tako sjajnih igrača jer ovo je sastanak tako drugačiji od onih koje inače imamo. Sada nismo na terenu, u dresovima i na suprotnim stranama, nego na gala-večeri u odijelima i družimo se", izjavio je za Poljsku televiziju i ovako komentirao rezultate izbora u kojem je možda najveći gubitnik:

"Rezultate izbora s tako velikim i raznolikim glasačkim tijelom uvijek treba uzimati sa zrnom soli. Zato nisam očekivao više mjesto. Vjerujem da će se ono što pokazujem ove sezone pokazati iduće godine. Zato sam miran, nisam razočaran. Ponavljam, jako sam sretan što sam uopće ovdje."

Ali Lewandowski ipak nije mogao bez sarkazma: "Što da napravim kako bih iduće godine bio bolje plasiran? Moram imati još bolje brojke nego ove godine. Ali svjestan sam da zato što dolazim iz Poljske moram biti zadovoljan i mjestom koje sam dobio ove godine."


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara