Pomirili se Špaco i Ćiro: Mi smo od ´90. ratnici zajedno!

Sa Sladkog Vrha: Marko Čeko
Foto:Drago Sopta (Cropix)

PRIJATELJSKI dvoboj Hajduka i Šangaja trebao je biti prvi veliki obračun Špace Poklepovića i Ćire Blaževića nakon prošlosezonskih prepucavanja oko toga tko stvara igru, a tko je bio službeno proglašen najboljim svjetskim trenerom prije ne tako davnih 12 godina. Na kraju je sve završilo u pomirljivom tonu, sa 1:1 protiv kojih ništa nije imao ni strateg Bijelih.

"Te naše izjave bile su dio uobičajenog šušura, mi smo ratnici od devedesete godine zajedno, a što je najvažnije, obojica smo još uvijek u funkciji. Naravno, glavni je razlog što smo obojica mentalno i fizički zdravi. Kadri smo spoznavati događaje, voditi momčadi i uvidjeti kvalitetu, a kad ste takvi, onda nema problema."

"Drago mi je da mi je Ćiro prišao na kraju i rekao da u Hajduku vidi potentnu momčad, ipak je on čovjek sa svjetskom reputacijom", istaknuo je Špaco pa se bacio na analizu Hajdukove prve provjere:

"Bila je ovo jednaka utakmica po snazi, želji i u konačnici po rezultatu. Neka će određeni ljudi misliti da je ovo druga momčad, ali to nije i ne može biti točno. Ovo je bila prva ekipa Hajduka, što god tko mislio", zagrmio je Špaco koji je istaknuo kako današnji suparnik Hajduka nije nimalo bezopasna momčad:

"Šangaj je momčad koja nije za podcijeniti, a protiv takve ekipe mi smo imali dobru trku i motoriku, što svakako veseli pred nastavak priprema."

"Prije SP-a rekao sam da će finale igrati Argentina i Španjolska"

Trener Bijelih iznio nam je i svoja razmišljanja o Svjetskom prvenstvu, gdje mu se najviše sviđa Maradonina Argentina: "Oni imaju jednu minijaturnu tehnologiju igre koja me posebno impresionira iako ne mislim da Maradona tu vuče sve konce. Uoči prvenstva u finalu sam vidio Argentinu i Španjolsku, vidjet ćemo kako će se sve rasplesti. Općenito nisam osobito zadovoljan interpretacijom igre, ali mi je svakako drago što su neke uvjetno rečeno mlade reprezentacije iskočile u prvi plan."

Pet dana poslije finala SP-a Hajduk će dobiti ime protivnika u trećem pretkolu. Popis potencijalnih protivnika je zaista impresivan (Liverpool, Juventus, Stuttgart), a Špaco nam se nije htio izjasniti o tome koga bi volio vidjeti na suprotnoj strani: "Ćiro se prije pet godina pojavio sa željom da hoće Liverpool, ja samo mogu obećati da ćemo, bez obzira na ime protivnika, probati postići dobar rezultat. Nije svejedno koga ćemo izvući, ali sigurno ćemo protiv svakoga tražiti prolazak."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara