Potvrđeno: Al Faraj preuzeo Portsmouth

Potvrđeno: Al Faraj preuzeo Portsmouth

Totalsport
Foto: AFP


NA INTERNET stranicama engleskog nogometnog prvoligaša Portsmoutha objavljeno je da je saudijski biznismen Ali Al-Faraj preuzeo vlasništvo kluba.

Tako su potvrđene špekulacije da je bivši vlasnik Sulaiman Al-Fahim prodao 90% dionica tvrtki Falcondrone Limited, koja je u vlasništvu Al-Faraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Preuzimanje će osigurati financijsku stabilnost i budućnost kluba. Jednom kada preuzimanje bude dovršeno klub će proći rekonstrukciju u svrhu bolje efikasnosti i poslovanja. Gospodin Al-Faraj ima namjere puno ulagati u razvoj kluba i njegove infrastrukture”, stoji među ostalim u Portsmouthovom priopćenju.

Bivši vlasnik Portsmoutha, Al Fahim, koji je preuzeo vlasništvo tek prije šest tjedana, zadržat će 10% dionica, dok će Peter Storrie nastaviti sa radom u ulozi izvršnog predsjednika kluba.

Al-Faraj je navodno već investirao nekih pet milijuna funti kako bi se pokrili dugovi nagomilani prema igračima, pomoćnom osoblju i ostalim zaposlenicima kluba. Arapski tajkun će i službeno postati većinski vlasnik financijski potonuloga kluba nakon što posao odobri Premier liga. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara