Kazne za derbi: Hajduk od pražnjenja stadiona spasilo što se ogradio od Torcidinih ispada

Kazne za derbi: Hajduk od pražnjenja stadiona spasilo što se ogradio od Torcidinih ispada

Screenshot (Arenasport); Foto: Hina

DISCIPLINSKI sudac Prve HNL Saša Pavličić Bekić izrekao je kazne za utakmice 20. kola, a najgore je prošao Hajdukov branič Lorenco Šimić.
 
On je zbog udaranja Petra Stojanovića u sudačkoj nadoknadi derbija protiv Dinama (0:1) i kasnijeg pokušaja napada na suca Marija Zebeca, kojeg je htio udariti šakom, kažnjen s tri utakmice neigranja i kaznom od četiri tisuće kuna. 
 
Razlozi za ovakvu kaznu Šimiću su nesportsko ponašanje i što je recidivist, jer ovo mu je drugi crveni karton ove sezone. 
 
Hajduk je zbog neprimjerenog skandiranja navijača i baklji kažnjen jedinstvenom kaznom od 55 tisuća kuna, jer njegovi navijači počinili su dva krimena, pozivali na nacionalnu mržnju i netrpeljivost te nasilje ("Ubij Srbina", "Mamiću Srbine, čakija ti ne gine") te aktivirali brojna pirotehnička sredstva (35 baklji i desetak dimnih bombi) čime su prouzročili prekid utakmice i produžetak zbog nadoknade. 
 
Nakon što je Hajduk za ispade navijača prethodno kažnjen pražnjenjem tribine, činilo se da mu nakon svega navedenog što se događalo tijekom utakmice s Dinamom, prijeti zatvaranje tribine ili cijelog stadiona.
 
Ali, kako doznajemo, do toga nije došlo jer se Hajduk počeo pridržavati disciplinskog pravilnika HNS-a, što se ogleda u tome da je napravio ugovor s Dinamom oko prodaje karata, angažirao je znatne policijske i redarske snage, te se u očitovanju ogradio od protupravnog ponašanja vlastitih navijača. Tako je HNS uvjerio da je napravio sve u njegovoj moći da do izgreda ne dođe.
 
Dinamo je kažnjen s 10 tisuća kuna jer su njegovi navijači na derbiju na Poljudu palili baklje i pri tome zapalili nekoliko stolica. 
 
Rijeka je zbog bakljade navijača na utakmici s Istrom i recidivističkog statusa kažnjena s 8 tisuća kuna.
 
Cibalijin trener vratara Tomislav Vranjić kažnjen je s mjesec dana zabrane obavljanja funkcija i 6 tisuća kuna jer je na utakmici sa Slavenom vrijeđao suca. Ovo mu je drugi ovakav prekršaj ove sezone, ranije je kažnjen jer je verbalno napao Marka Vešovića, igrača Rijeke. 
 
 
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara