Talijanima će s Hrvatskom biti najteže: Tu je i više od tradicije

Foto: AFP

CESARE PRANDELLI ponovio je kako se u skupini C Europskog prvenstva iduće godine u Ukrajini i Poljskoj najviše boji Hrvatske. Nakon što je svoje "strahove" podijelio s televizijom Rai2, potvrdio je stav za Gazzetu dello sport.

"Španjolska ili Irska? Mislim da će ipak Hrvatska biti najteži protivnik. Nedavno sam ih gledao i to je odlična skupina naoružana talentom, koja igra brz i moderan nogomet. To će biti naša najteža utakmica skupine", objasnio je izbornik Italije.

"Ključno će biti u kakvom će fizičkom stanju igrači doći na prvenstvo. Oni koji će ostati do same završnice u Ligi prvaka i Europa ligi bit će umorniji, ali s druge strane aktivniji od onih kojima je sezona ranije završila", smatra Prandelli.

S Italijom nas veže bogata prošlost. Tko se još ne sjeća Olićevog pogotka u Ibarakiju 2002. za pobjedu 2:1 u skupini SP-a. Susreli smo se s Talijanima i u Palermu 1994. godine u kvalifikacijama za Euro 1996. godine i slavili 2:1 pogocima Šukera. u Splitu je ostalo 1:1. U dvije prijateljske utakmice također smo ostali neporaženi: remizirali smo u Zagrebu 1999. godine (0:0), a pobijedili u prvoj utakmici Slavena Bilića u Livornu.

Prandelli je talijanskim novinarima otkrio da je vratar Buffon i dalje nezamjenjiv, te da će s odlukom oko pozivanja Cassana i Rossija odlučiti u posljednji trenutak. 

"Pozvat ću Tota (Antonio Di Natale) za utakmicu protiv SAD-a", rekao je Prandelli za Gazzettu dello Sport.
 
Talijan nije nastupio za reprezentaciju još od katastrofalnog nastupa "azzurra" na Svjetskom prvenstvu prošle godine kada su eliminirani u grupnoj fazi natjecanja.
 
Di Natale (34) je postigao 10 pogodaka u 36 nastupa za Italiju.

Susret s Prandellijevom družinom, i nadamo se, nastavak dobre tradicije čeka nas u Poznanu, 14. lipnja u 18 sati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara