Pravoslavna "braća" sa Zenitom stižu "zapaliti Split i pobiti ustaše"

Foto: Ante Čizmić / Cropix

SPLIT će u četvrtak biti rizična zona. Naša policija sprema jake mjere osiguranja jer nije imuna na najave iz Srbije. Pristaše gotovo svih beogradskih klubova, ali i članovi pojedinih nacionalističkih organizacija, namjeravaju doputovati u Split, zajedno s navijačima Zenita, u čije smo se ekstremne navike uvjerili prilikom gostovanja Hajduka u Sankt Peterburgu.

> Srbi iz Zenita poručili: Nama je samo do nogometa!

Bilanca ruske sačekuše bila je svega nekoliko sašivenih glava, ali mogli su Splićani proći puno gore. Tijekom same utakmice navijači budućeg ruskog prvaka nisu zaboravili da imaju posla s "ustašama", pa su igrače Hajduka dočekali prigodnim navijačkim repertoarom. Sigurno su ih u detalje povijesnih okolnosti uputile bratske skupine iz Srbije, koje se, prema pisanju Kurira, spremaju za obračun s Torcidom u Splitu ovog tjedna.

"Nije tajna da će naša pravoslavna braća prije odlaska u Hrvatsku svratiti u Beograd. Očekujemo ih, a onda zajedno krećemo ka Splitu. Ne bih otkrivao detalje osim da će nas biti dovoljno da srušimo i zapalimo cijeli Split i pobijemo sve te ustaše", rekao je pripadnik jedne beogradske navijačke grupe, prenose srpski mediji.

Također navode da Torcida neće mirno čekati združeni pravoslavni posjet.

"Navijači Hajduka spremaju osvetu za Rusiju, gdje su napadnuti", tvrde sprski novinari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Torcida se od ovakvih navoda oštro ograđuje. Splićani tvrde da su željni isključivo nogometa, no teško je u masi kontrolirati pojedince...

Da pojačaju priču i zagriju atmosferu, srpski su tabloidi dodali poneki post s foruma: "Samo neka dođu u što većem broju. Mogu cijela Rusija i Srbija doputovati u Split, ali grad neće napustiti živi."

Nažalost, "zagrijavanje" je počelo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara