Predsjednik IHF-a o antikorupcijskoj istrazi protiv njega: Arapin sam, žrtva rasizma

Foto: AFP

EGIPĆANIN Hassan Moustafa, predsjednik Svjetske rukometne federacije (IHF), izjavio je da antikorupcijska istraga kojoj je bio podvrgnut nije otkrila nikakve malverzacije u njegovu poslovanju.

"Jedini sam Arapin na čelu jedne međunarodne sportske organizacije, a to smeta mnogima Europljanima, pogotovo u rukometu, koji je prvenstveno europski sport" izjavio je Moustafa u intervjuu danom Al-Ahramu.

Prošlog mjeseca švicarski su istražitelji banuli u IHF-ove prostorije u Švicarskoj, kao i u Moustafin dom u istoj zemlji.

"Inspekcija mi je u dom došla na moje traženje. Želio sam da se sve ispita. Nisu mi pronašli ništa" rekao je nekadašnji egipatski reprezentativac, koji je u mladosti studirao u Njemačkoj.

Iza svega, istaknuo je, stoji francuska kompanija Lagardere, koja u vlasništvu drži agenciju za kupoprodaju prava na sportske prijenose Sportfive. Nakon što je Sportfiveu istekao ugovor za prava prijenosa IHF-ovih natjecanja od 2006. do 2009. godine, natječaj za radzbolje od 2010. do 2013. osvojio je drugi ponuđač, što se, kako tvrdi Egipćanin, Francuzima nije dopalo.

"Ispao sam žrtva rasizma, zavisti i ljubomore."

Što god tvrdio Moustafa, iz hamburškog ureda Njemačkoga državnog odvjetništva tvrde da je predsjednik 2007. godine na svoj račun primio 602 tisuća eura kao naknadu za konzultantske usluge. Uplatitelj je bio Sportfive, a uplata je stigla nakon što je Sportfive pobijedio na natječaju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara