DINAMO U LIGI PRVAKA

Predsjednik UEFA-e: Maksimir je najlošiji stadion u Europi. Sredite nešto

Predsjednik UEFA-e: Maksimir je najlošiji stadion u Europi. Sredite nešto
Foto: Pixsell

PREDSJEDNIK UEFA-e Aleksandar Čeferin boravio je sinoć u Zagrebu na utakmici Dinama i Manchester Cityja. U hrvatsku metropolu je došao kako bi sudjelovao na svečanosti Sportskih igara mladih, amaterskog natjecanja za mlade sportaše i djecu, te primio titulu ambasadora od Peđe Mijatovića, legende Reala i jugoslavenskog nogometa. Prvi čovjek UEFA-e bio je potom Dinamov gost.

U klubu su ga dočekali Mirko Barišić, na papiru predsjednik kluba, Vlatka Peras, na papiru zamjenica odbjeglog Zdravka Mamića, potom gazdin brat Zoran Mamić, sportski direktor kluba, te Davor Šuker, fiktivni predsjednik HNS-a. Šuker i Čeferin susreli su se i ranije u Esplanadi i samo se hladno pozdravili.

Predsjednik UEFA-e na Maksimiru je na poklon dobio Dinamov dres i našalio se:

"Ovo je za moje hajdukovce, tko zna što će reći kad vide."

Stadion najveća sramota 

Slovenac Čeferin u mladosti je navijao za Hajduk i često se na taj račun šali kad dođe u Hrvatsku. No ovdje ga dočekaju i puno teže teme. Maksimirski stadion nezaobilazna je tema svakog gosta koji ovdje doživi iskustvo nogometa. Engleski novinari i ovaj su put pisali o stadionu Dinama koji se urušava iz godine u godinu, a navijači Manchester Cityja su nakon utakmice za našu kameru kazali da je hrvatski stadion spomenik korupciji u ovoj zemlji. 

Nakon što je upoznao Čeferina s poviješću kluba i igračima koje je Dinamo proizveo, Mirko Barišić otvorio je problematiku stadiona.

"Naša je poruka da smo spremni sami graditi, ali želimo osigurati određene preduvjete i vlasništvo. Jasno nam je da bez stadiona nema napretka, vjerujem da ćemo najkasnije za četiri godine ovdje imati novi stadion, na istom ovom mjestu. Tražit ćemo i pomoć od UEFA-e da dobijemo pravi stadion koji zadovoljava sve uvjete", kazao je Barišić pred Čeferinom, koji se potom obratio nazočnima i bez zadrške rekao: 

"Neću vam pričati o vašem klubu, ali mogu kazati da mi se ovdje sviđa baš sve osim stadiona. Mislim da je ovo najlošiji stadion u Europi na ovoj razini natjecanja. Morate riješiti nešto što prije. Znam da su razlike u budžetu velike, Dinamo od tv-prava ne zaradi ništa, a klubovi u Engleskoj dobiju 150 milijuna funti dok vi nemate krov; jasno je da Dinamo radi čuda. Ali i ovo morate riješiti kako biste krenuli naprijed."

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara