POBJEDA KARIJERE FILIPA HRGOVIĆA

Predsjednik WBC-a: Udarci kao Hrgovićevi su opasni, suci ih ne smiju tolerirati

Predsjednik WBC-a: Udarci kao Hrgovićevi su opasni, suci ih ne smiju tolerirati
Screenshot: Twitter

FILIP HRGOVIĆ danas je ostvario najveću pobjedu karijere. U trećoj rundi borbe u Saudijskoj Arabiji Hrgović je nokautirao bivšeg dvostrukog izazivača Erica Molinu i obranio WBC internacionalni pojas teškaškog prvaka.

Bila je to njegova deseta pobjeda u isto toliko profesionalnih mečeva, a izborio ju je na prilično lak način nakon tri runde dominacije. 

Odmah nakon borbe mediji u regiji, ali i u svijetu kritizirali su suca koji je tolerirao nekoliko Hrgovićevih udaraca u potiljak, a odmah se oglasio i predsjednik WBC-a Mauricio Sulaiman.

Mrlja na Hrgovićevoj pobjedi

"Udarci u potiljak su ilegalni i to moraju prihvatiti svi suci. To je najopasniji udarac u boksu i ne smije se nikako tolerirati", poručio je Sulaiman na Twitteru.

Tijekom meča Molina se nekoliko puta žalio na to da ga je Hrgović udario u potiljak, ali sudac nije reagirao i svaki put je dozvoljavao da se borba nastavi, a Hrgović je nakon meča istaknuo kako nije moglo biti drugačije.

"Ovo je rat, koristio sam sva oružja. Okretao mi je leđa, to je regularan udarac, tu je sudac pa neka kažnjava ako sam pogriješio", rekao je Hrgović nakon borbe. 

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara