Pritvorenom navijaču u Šibeniku jamčevina od čak 100 tisuća kuna! "Samo je branio mladića kojeg su cipelarili"

Pritvorenom navijaču u Šibeniku jamčevina od čak 100 tisuća kuna! "Samo je branio mladića kojeg su cipelarili"

Foto: Hina

28-GODIŠNJEM navijaču, koji je u Šibeniku pritvoren zbog izazivanja nereda na stadionu Geoffroy Guichard u Saint Etienneu tijekom utakmice Hrvatske i Češke, sudac istrage odredio je jamčevinu od čak 100 tisuća kuna, što je duplo više od jamčevine koja je određena četvorici navijača pritvorenih u Splitu.

U šibenskom Županijskom sudu potvrđena nam je ova informacija, a potvrđeno nam je i kako je privedeni navijač već prekršajno prijavljivan zbog nereda na sportskim natjecanjima. Državno odvjetništvo žalilo se na određivanje jamčevine, a na određivanje istražnog zatvora žalio se i branitelj osumnjičenog. Pritvoreni navijač tvrdi inače da nije radio nered, nego da je pomogao jednom navijaču kojeg su drugi cipelarili.

Jamčevina pro forme: Ostaje u zatvoru jer nema odakle platiti 100 tisuća kuna

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve ukoliko jamčevina prođe žalbu, a o čemu bi izvanraspravno vijeće šibenskog Županijskog suda moglo odlučiti do kraja tjedna, sva je prilika da će osumnjičeni ostati u pritvoru jer je lošije imovinske situacije i ni iz daleka ne može skupiti koliko sud traži za puštanje na slobodu.

"On to neće platiti. Nema odakle. Roditelji su mu umirovljenici, isključili su im struju, a sada njemu prijeti otkaz u tvrtki u kojoj je zaposlen. Nije mi jasno zašto su procesuirani navijači, kada su se ovakve stvari događale i nitko nije reagirao. Očito se podleglo pritisku medija. Zašto im je određen zatvor, kako će ponoviti djelo? Moj branjenik je prije osam godina prijavljen za prekršaj, a nemam ni podatak da je ikad osuđen. Sve i da je, nastupila je i zastara i rehabilitacija pa smatram neumjesnim što to sud uopće spominje. Neupitno je da je on bio na stadionu ali želio je spriječiti tučnjavu  u kojoj su šestorica hrvatskih navijača cipelarili mladića na podu", kazao nam je odvjetnik Đorđe Malešević, branitelj navijača pritvorenog u Šibeniku.

U Splitu su četvorici privedenih određene jamčevine u iznosu od 40 do 60 tisuća kuna, s tim da je ovaj najveći iznos jamčevine određen 25-godišnjem profesionalnom igraču vaterpola koji igra za jedan talijanski klub. Peti navijač, koji je jučer pritvoren, nije čak ni dobio mogućnost da plati za izlazak na slobodu. U Dubrovniku je, pak, za trojicu navijača odbijen prijedlog Državnog odvjetništva za pritvaranjem.

Kako neslužbeno doznajemo, u Splitu je policija okončala obradu i neka nova privođenja se ne očekuju. U sva tri dalmatinska grada svi privedeni sumnjiče se za tučnjavu, ne i bacanje pirotehnike na teren.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara