PROPAO TALIJANSKI SAN Peru ipak putuje u Rusiju

PROPAO TALIJANSKI SAN Peru ipak putuje u Rusiju
Foto: Getty Images / Guliver Image
 
PREMDA je nastup na Mundijalu izborio na terenu pobjedom u baražu protiv Novog Zelanda, Peru je zbog uplitanja politike bio nadomak diskvalifikacije.  
 
Naime, peruanska političarka vladajuće opcije te predsjednica Odbora za poduku, mladež i sport Paloma Noceda predložila je novi zakon prema kojem bi Peruanski nogometni savez postao dio nacionalnog Instituta za sport što se protivi Fifinim odredbama. 
 
Fifino čelništvo, koje ima nultu toleranciju prema uplitanju politike u nogomet, promptno je reagiralo i od Peruanaca zatražilo službeno očitovanje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Dok se Peru danima unazad suprotstavljao najavljenom zakonu, Italija se potajice nadala nastupu u Rusiji. Premda su Talijani ispali u dodatnim europskim kvalifikacijama protiv Šveđana, vjerovali su u čudo koje je graničilo s ludošću. 
 
Međutim, Italija ipak nakon 60 godina neće biti dijelom svjetske smotre. Pod ogromnim pritiskom peruanske javnosti, Paloma Noceda odustala je od zakonske promjene.
 
"Žalosno je kakva se psihoza stvorila oko prijedloga promjene zakona o sportu. Da bi se svatko osjećao mirno, projekt će biti povučen. Plasirali smo se na Svjetsko prvenstvo uz mnoštvo napora i punog serca, svi ćemo u Rusiji navijati iz petnih žila", napisala je peruanska političarka na svojem Twitter računu.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara