Prosinečki: Ma kakva skupina smrti?! Ovo je skupina koja se mora proći

Prosinečki: Ma kakva skupina smrti?! Ovo je skupina koja se mora proći

Foto: Hina

I DOK mnogi strahuju od Argentine, Nigerije i Islanda, koje je Hrvatska izvukla na ždrijebu Svjetskog prvenstva, Robert Prosinečki je optimističan.
 
 
 
"Mislim da je dobra grupa. Moglo je i bolje, moglo je i gore. Vidim da mnogi već pričaju kako je ovo skupina smrti. Ma kakvi, ovo je grupa koju moramo proći", poručio je Prosinečki koji je nezaposlen nakon odlaska s pozicije izbornika Azerbajdžana.
 
"Dobro, Argentina je favorit, možda čak i ne samo naše grupe nego i cijelog prvenstva. Nigerija nije loša sigurno, iako je velika nepoznanica. Od Islanda, iako je bio ispred nas, mislim da smo bolja momčad. Svi mi vjerujemo da imamo reprezentaciju za velika djela i ova je grupa dobra za prolaz", prokomentirao je Prosinečki u programu Sportkluba.
 
Smatra da bi prva utakmica mogla odlučiti prvenstvo u Rusiji za Hrvatsku...
 
"Turnirski je način natjecanja, gdje je vrlo teško ako izgubiš prvu utakmicu. Nama je Nigerija po nekom mom viđenju najteža. Prva utakmica je najvažnija na velikom natjecanju. Ako je dobiješ, velika je šansa da prođeš. Ipak je to samopouzdanje. Nakon što smo mi dobili Jamajku 1998., počeli smo vjerovati da to možemo."
 
Nakon Nigerije slijede Messi i Argentina...
 
"S Argentinom će biti vrlo lijepo igrati, od Messija do Dybale, nema sumnje da su ti igrači Top 10 u svijetu. Oni mogu svakog pobijediti, ma oni su favorit, ali nisu bili pravi u ovim kvalifikacijama. Treba posložiti sve te igrače koje oni imaju prema naprijed da mogu igrati zajedno."
 
Island?
 
"Gledajte, ako mi vjerujemo da možemo napraviti velike stvari, onda uopće ne bismo trebali razgovarati o Islandu. Sve je to u redu, oni su borbeni, disciplinirani i sigurno nisu loši, ali koliko god da su oni bili hit Europskog prvenstva, mislim da, ako smo došli na Svjetsko prvenstvo napraviti rezultat, onda moramo pobijediti Island."
 
 
 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Svjetsko prvenstvo, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: sp 2018

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara