Protest AIPS-a HNS-u zbog ponašanja Zdravka Mamića

Protest AIPS-a HNS-u zbog ponašanja Zdravka Mamića
PREDSJEDNIK Međunarodnog udruženja sportskih novinara (AIPS) Togay Bayatli poslao je predsjedniku Hrvatstkog nogometnog saveza (HNS) Vlatku Markoviću i predsjedniku Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) Juri Ozmecu pisma u kojima osuđuje postupke izvršnog predsjednika NK Dinama Zdravka Mamića koji je prijetio da će novinaru HTVa zabraniti izvještavanje sa stadiona u Maksimiru.

Pismo Bayatlija je odgovor na pismo kojim je Izvršni odbor HZSN-a upozorio AIPS i Europsku nogometnu federaciju (UEFU) na opetovano neprihvatljivo ponašanje Zdravka Mamića prema sportskim novinarima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayatli, koji je ujedno i predsjednik Turskog olimpijskog odbora, u odgovoru Juri Ozmecu između ostalog ističe da je "nametanje embarga HTV- ovou komentatoru dramatična mjera koja brani pravo novinaru na dobivanje vijesti, a to su pravo Ujedinjeni narodi jasno dali novinarima". Bayatli ističe da je najefikasniji način na koji se kažnjavaju takve reakcije da se ne daju nikakve vijesti o utakmicama na domaćem terenu kluba koji ne poštuje radna prava novinara. "Ni u tisku ni u programima radija i televizije ne objavljujemo informacije o narednoj utakmici kluba, kao ni o danu i satu održavanja te utakmice. Bez takvih informacija, većina gledatelja i navijača neće biti u mogućnosti doći na utakmicu. Također bojkotiramo i bilo kakvo izvještavanje s takve utakmice", naglašava Bayatli i navodi da će Hrvatskom nogometnom savezu uložit protest protiv takvog ponašanja gospodina Mamića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara