Prvi sponzor EP u stolnom tenisu za invalide

Od 19. do 29. lipnja u Zagrebu će se održati Europsko prvenstvo za stolnotenisače s tjelesnim hendikepom na kojem će nastupiti 343 natjecatelja iz 35 europskih reprezentacija.

To će po riječima predsjednika Hrvatskog športskog saveza invalida (HŠSI) Ratka Kovačića biti ne samo najveće do sada održano EP, već i prvo Europsko prvenstvo u nekom paraolimpijskom sportu održano u našoj zemlji. Stolnotenisači-invalidi natjecat će se u deset kategorija, pet u kolicima i pet stajaćem položaju, a pobjednici u svim kategorijama izborit će plasman na parsaolimpijske igre 2004. u Ateni.

Ugovor o prvom sponzoriranju tog značajnog natjecanja potpisali su danas na prigodnoj svečanosti predsjednik Uprave Euroherca, Radoslav Pavlović i predsjednik HŠSI-a Ratko Kovačić u nazočnosti čelnika Hrvatskog olimpiskog odbora (HOO) Zlatka Mateše i Ivice Miočića Stošića.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po riječima predsjednika HOO-a Zlatka Mateše dobar rad HŠSI-a i izvanrdeni rezultati koje je na velikim međunarodnim natjecanjima postižu naši sportaši s invaliditetom utjecali su na to da se promijeni javno mijenj spram sportašima inavalidima, pa su neki od njih proglašavani i najboljim sportašima u svojim gradovima. "Moramo se izboriti za što bolji položaj inavalidskog sporta u novom Zakonu o sportu koji je u Saboru prošao prvo čitanje," naglasio je Mateša, obečavši punu potporu HOO-a ne samo u organizaciji EP-a nego i u svim drugiom akcijama sportaša invalida, posebice u pripremi za nastup na paraolimpijskim igrama u Ateni 2004. godine, na kojima bi po sadšnjim rezultatima, trebalo nastupiti 40 hrvatskih sportaša u 7 sportova.

(Hina)ad ad

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara