"Prvo moramo dobiti Euro, a onda ćemo razmišljati o mogućim problemima"

Mađarski su mediji proteklih dana žestoko napali pobornike europskog prvenstva 2012. u Mađarskoj, a razlozi su slični onima koje možemo čuti među hrvatskim stanovništvom. Uzimanje novca predviđenog za zdravstvo i obrazovanje, povećanih poreza, nedostatak sluha za primarne ljudske potrebe, dok se u isto vrijeme ulažu milijuni u nogomet, samo su neki od razloga.

Mađari su između ostalog ljuti jer je prema anketama mađarskog odbora čak 85 posto onih koji žele euro u svojoj državi. "Uopće se ne želim prepirati s vama o toj temi. Te su ankete objektivne i točne. 84 posto Mađara reklo je da želi Euro i na to nemam više što dodati" - u startu nam odgovara Tamas Gyarfas, predsjednik mađarskog odbora za kandidaturu.

"Ne brinem hoće li biti novca za stadione. Bit će potrebna velika ulaganja, ali razlog mom optimizmu su potvrde dvaju vlada da će pomoći u pripremama za Euro. Mnogo sam u životu naučio od političara, a ako želite preći preko mosta, prvo morate do njega doći. Dakle, trenutno smo koncentrirani na pobjedu u Cardiffu, a kasnije ćemo razmišljati o eventualnim problemima", rekao je Gyarfas nakon svečane prezentacije hrvatsko-mađarske kandidature.

Govoreći o samoj kandidaturi Gyarfas je, kao i u većini dosadašnjih slučajeva, još jednom istaknuo kako će Mađarska igrati na kartu samilosti, očekujući od UEFA-e da potvrdi svoje demokratske stavove, koje Platini, barem prema onome što je tvrdio u svojoj kampanji za mjesto čelnog čovjeka UEFA-e, zagovara.

"Osjećamo veliku šansu. UEFA mora shvatiti koliko je važno da pomogne našim malim zemljama. O tuđim problemima uopće ne želim govoriti, kao ni o daljnjem napretku mađarskog nogometa. To je pak pitanje za predsjednika našeg saveza. Mora se pomoći zemljama koje nisu u vrhu nogometa, jer tako će svjetski nogomet biti bolji. Nema smisla da su uvijek isti u vrhu."- dodao je Gyarfas.

D.R.
Foto:H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara