"Pssst... Minuta šutnje za Bocu!" Navijači Rivera rugaju se pokopanom rivalu

"Pssst... Minuta šutnje za Bocu!" Navijači Rivera rugaju se pokopanom rivalu

RIVER PLATE postao je prvak Južne Amerike pobijedivši gradskog rivala Boca Juniors 3:1 u uzvratnoj utakmici finala Copa Libertadoresa koja se igrala u Madridu.

Utakmica je premještena na Santiago Bernabeu nakon što je odgođen revanš finala Cope, koji se trebao igrati na Riverovom Monumentalu, jer su navijači tog kluba u sačekuši autobus s igračima Boce izrešetali kamenjem i suzavcem. 

To je finale iz Buenos Airesa preseljeno u Madrid, što je utakmicu za naslov učinilo do kraja kontroverznom, a trijumf još poželjnijim jer ovo je prvi put u povijesti da se za titulu prvaka Južne Amerike igrao najveći i najluđi gradski derbi na svijetu. 

Superclasico je, dakle, pripao Riveru, čiji navijači su od Madrida do Buenos Airesa euforično proslavili veliku pobjedu.

Posebno impresivna je bila rugalica kojom su se pri tome naslađivali nad svojim trijumfom, ali još više porazom najvećeg rivala.

To rade tako da skupljeni na hrpu žestoko skaču, navijaju i pjevaju "Boca je mrtva" te se na znak nekoga iz mnoštva "pssst, minuta šutnje!" svi ukipe. No samo kako bi odmah zatim nastavili ludovati uz sarkastično pjevanje "Boca je mrtva...".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara