"Puni smo samopouzdanja, ali i odgovornosti"

IZBORNIK hrvatske reprezentacije Slaven Bilić i tek nekolicina reprezentativaca večeras su se okupili u Sheratonu kako bi označili i službeno početak akcije zvane Skopje.

Mnogo toga o utakmici već je rečeno, stoga izbornik kao i obično nije želio pametovati i razmetati se klišejima, već je kratko prokomentirao novosti.

"Uskoro ćemo se kompletirati, ali postoje neki problemi. Naime, Srna, Pranjić, Petrić i Kalinić, ako Srnu uopće možemo staviti u ovaj krug, jer je danas odigrao cijelu utakmicu za klub sa longetom, sutra će ići na preglede i na temelju toga ćemo odlučiti kada bi se mogli priključiti treningu. Po nekim procjenama trebali bi biti fit do subote." - rekao je Bilić.

"Večeras idemo u Čatež, a sutra je trening tamo u 14.30 i tako svaki dan. Ako se pitate zašto tako rano, odgovor je zbog mraka. U petak idemo u Skopje, naravno, puni samopouzdanja, karaktera, ali i odgovornosti." - nastavio je izbornik.

Danas je Luka Modrić odigrao samo dio utakmice protiv Osijeka, pa je vladalo mišljenje da je izbornik tako odredio, međutim on to opovrgava: "Nisam inzistirao da Modrić danas igra skraćeno, to je bila odluka Branka Ivankovića."

Bilić je kako to uvijek biva svima u krugu reprezentacije, pa i novinarima, zabranio bilo kakvo spominjanje Engleske i utakmice u Londonu.

"Igračima sam već napomenuo pa sada to moram i vama, zabranjujem bilo kakva pitanja o Engleskoj i Wembleyu prije kraja utakmice u Skopju. To je jedna tradicija koje smo se do sada držali i koja se pokazala vrlo uspješna, stoga želim da se održi i ovaj put." - ističe Bilić.

O Goranu Pandevu govori biranim riječima, ali nije sasvim siguran bi li njegovo odsustvo bilo pozitivno ili negativno za nas.

"Makedoniju respektiramo gotovo jednako kao i Englesku, a jednako ozbiljno ćemo se i pripremati za te oglede. Ukoliko Goran Pandev ne bude nastupio zbog ozljede, sigurno da će mi biti drago. On je svjetska klasa, i gušt ga je gledati. To bi Makedoniju dosta oslabilo, a našu zadaću olakšalo, ali to može biti i svojevrsna zamka, jer bi se mogli dodatno opustit." - napominje Slaven Bilić.

Makedonci nam zasigurno mogu pripraviti dosta problema, u to ne sumnja, pogotovo ukoliko ih ponesu krila atmosfere prepunog zdanja u Skopju.

"Gledao sam sve utakmice Makedonije na domaćem terenu do sada i moram priznati da su, izuzev Rusije, sve protivnike nadigrali, uključujući naravno Izrael i Englesku. Dominirali su svih 90 minuta, a to je podatak koji moramo uzeti sa respektom. Kolektivno su vrlo jaki, organizirani su, a ako se tome pridoda i atmosfera punog stadiona, ne mora se ni napominjati kako nas teška utakmica očekuje." - istaknuo je Bilić.

Za kraj izrazio je zadovoljstvo trenutnom formom svojih reprezentativaca i njihovim briljantnim nastupima u klupskim dresovima.

"Evo kada malo gledam ovaj popis reprezentativaca primjećujem da redom gotovo svi igraju fantastično za svoje klubove. Sigurno je da me to raduje i da je to odlična vijest, koju moramo pravilno iskoristiti." - za kraj će izbornik.

V.B.
Foto: H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara