Put za Rumunjsku: Mamić na koljenima, Modri "u čeki"

Tekst: Dea Redžić
Foto: Cropix, Drago Sopta

DINAMOVCI su već na samom odlasku prema Rumunjskoj upali u nepredviđene probleme. Srušio se sustav čekiranja u zračnim lukama diljem Europe zbog kvara u Lufthansinoj bazi u Zuerichu. Na Plesu je nastala velika gužva jer su se putnici čekirali ručno, među njima i Dinamovci.

> Igrači Temišvara: Publika će nas odvesti do pobjede nad Dinamom

> Predsjednik Temišvara: Na stadionu neće biti nereda!

Modri su kao i obično izazvali veliku pozornost svojim dolaskom. Ušminkani od glave do pete i u dobrom raspoloženju krenuli su prema Temišvaru gdje će sutra odigrati svoju drugu utakmicu u skupini Europskoj ligi. Zadovoljan je bio i Zdravko Mamić, koji je s bratom Zoranom ispijao kavicu na suncu. Kasnije je kleknuo ispred svog novinarskog favorita Tome Židaka. Sve u cilju očuvanja dugogodišnjeg prijateljstva.

Jedine dvije neraspoložene osobe na Plesu bile su šef prometa, koji se znojio ispred kamera objašnjavajući kako je došlo do pada sustava, i - Marioo Mandžukić, koji je odbio dati bilo kakvu izjavu.

Svjestan je da bi ga se pitalo o drakonskoj kazni, a tko zna kakvu su priču dogovorili s klubom. Upitno je je li Mandžo uopće kažnjen, ili je to tek jedan u nizu umjetnio stvorenih šokova

 Trener Kruno Jurčić istaknuo je u iščekivanju leta:

"Idemo gore odigrati dobru utakmicu, tvrde ekipe nam ne odgovaraju, ali dat ćemo sve od sebe da pokažemo naše kvalitete. U odnosu na utakmicu s Lokomotivom, bit će jedna do dvije izmjene u sastavu", rekao je trener koji će vjerojatno posegnuti za Sivonjićem i Calellom.

Prema tom bi scenariju ispali Badelj i Papadopoulos, dok će Filip Lončarić u svom come backu odglumiti Butinu. Trener se nada najboljem, skupljanju europskih bodova. Jurčić više ne može olako reći da ne razmišlja o bodovima i ne kalkulira koliko bi moglo biti dostatno za prolaz.

"Naš je cilj skupiti što više europskih bodova. Ja i moji igrači imamo ambicije od kojih ne odustajemo. Temišvar igra tvrd, organiziran nogomet bez puno ljepote, no posebno  su organizirani u obrani. Stvaraju malo šansi, ali i primaju malo golova. Gledali smo sve njihove utakmice i dobro smo pripremljeni."

Jesu li igrači fizički spremni?

"U ovom trenutku ne možemo govoriti o vrhuncu spreme, kad smo našu formu tempirali za kvalifikacije Lige prvaka, gdje smo i odigrali naše najbolje utakmice. Problema ima s igračima koji su bili u mladoj reprezentaciji, ali zadovoljan sam našom spremom."

Nikako trener ne može biti zadovoljan efikasnošću svojih napadača. Za Europu treba nanišaniti sprave, i onaj tko ne iskoristi svoje šanse, obično je "pokojni". Dinamovcima je taj osjećaj poznat.

"Nedostaje nam konkretnosti u realizaciji, toga sam svjestan. Jasno je da napadači u ovom dijelu sezone nisu na vrhuncu spreme, ali su spremni.", napominje Jurčić kojeg bi osim pozitivnog rezultata, posebno razveselio i dobar dojam, ukoliko ga njegova momčad ostavi u Rumunjskoj.

"Naša pas igra može im stvoriti velike probleme"

U dobar rezultat uvjeren je i Robi Kovač, koji će sredinu obrane držati s Dejanom Lovrenom. 

"Idemo napraviti dobar rezultat. Oni su taktički čvrsta ekipa s dobrim rezultatima, ali našom pas igrom možemo im zadati velike probleme."

"Svakako bih bio zadovoljniji s tri boda, nego s jednim, no treba uzeti u obzir da bod na europskom gostovanju nije loš rezultat. No, mi idemo po sva tri."

Iako je Gheorghe Bucur najskuplji napadač Temišvara, ujedno i rumunjski reprezentativac, Robi je posebno zapazio nejgovog partnera u napadu, Winstona Parka s Kostarike.

"Brz je i izrazito neugodan. Moramo ga dobro paziti."

Ivica Vrdoljak u sredini bi mogao dobiti pojačanje, u vidu Callela, i stvoriti jači defenzivni blok. Badeljova je forma u posljednje vrijeme u padu, a Sammir nikada niti nij bio konstanta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara