Raikkonen: Nisam pod pritiskom, uvijek dajem sve od sebe

Foto: AFP

VLASNIK F1 momčadi Lotus-Renault, Gerard Lopez, rekao je kako je uzbuđen dolaskom Finca Kimija Raikkonena u njihovu momčad, dok je Ledeni Finac , kao i uvijek, uvjeren u svoje mogućnosti.

Prilikom prve Raikkonenove posjete tvrornici koja je smještena u Enstoneu novinare je zanimalo kako Lopez gleda na dolazak svjetskog prvaka iz 2007. godine u njihovu momčad.

Nakon osvajanja dva Svjetska prvenstva sa Fernandom Alonsom 2005. i 2006. godine, momčad Renaulta je opasno pala u formi. Iako su za proteklu sezonu najavljivali borbu za sam vrh, oslonivši se na rezultate testiranja, sezona se svela na borbu za plasman među osvajače bodova. Ovome je uvelike pridonijela ozljeda Roberta Kubice u reliju zbog koje nije mogao nastupiti ni u jednoj utrcii, a veliko je pitanje kada će to biti u stanju učiniti.

Potvrdivši ugovor sa Ice Manom potpisanim na dvije godine, momčad Lotus-Renaulta i za iduću sezonu najvaljuje povratak na vrh (ili više prema vrhu) poretka. Vlasnik momčadi uvjeren je da je dovođenje Finca prvi korak prema tome cilju i vraćanju stare slave momčadi iz Enstonea.

Renault je kao momčad od 1977. nastupio u 19 sezona, a u 300 utrka ostvario 35 pobjeda i ukupno stotinu rezultata među prva tri. Dok su u svojoj posljednjoj eri u Formuli 1, koja traje od 2002. godine, osvojili svoja jedina dva naslova svjetskih prvaka (u vozačkom i momčadskom poretku) 2005. i 2006. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Odlučili smo da moramo napredovati u performansama našeg bolida i da je jedini način da saznamo koliko dobar bolid imamo je tako što moramo imati vrhunskog vozača. Kimi se dokazao u prijašnjim sezonama kao najbrži i s obzirom na njegove godine on je još uvijek među najboljima. Što se tiče njegove motivacije, iz razgovora s njim i onog što smo uspjeli vidjeti, on je motiviran kao i uvijek. A njegovu motivaciju će podići i sve veće zanimanje za njega kao vozača sa strane navijača koji ga još uvijek nisu zaboravili i žele ga vidjeti na vrhu, a motivaciju će mu svakako podići oni koji misle da neće uspjeti", stoji u intervjuu sa sa Gerardom Lopezom na službenoj internet stranici Lotus-Renaulta.

"Uzbuđen sam što je on s nama jer mislim da je on jedan od važnih čimbenika u povratku momčadi u sam vrh Formule 1", izjavio je Lopez.

Kimijeva prva posjeta tvornici u Enstoneu poklopila se sa Božićnim domjenkom i bila je prava prilika da Finac upozna momčad i osjeti dobro raspoloženje koje vlada u momčadi.

"Lijepo je vidjeti tvornicu, atmosfera je vrlo topla i osjećam se vrlo opušteno", komentirao je Raikkonen.

Ovakvo Raikkonenovo raspoloženje vjerojatno je posljedica toga što se nije zanimao za napise u medijima oko njegovog povratka:

"Nisam čitao vijesti koje opisuju uzbuđenje oko mog povratka, ali to je normalno, zar ne? To mi ne stvara pritisak. Uvijek se trudim dati sve od sebe, tako da se ne stavljam pod pritisak. Da li će biti uzbudljivo? Hoće, da, ali nisam pod pritiskom i vidjet ćemo kako će ići dalje", završio je Finac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara