"Razmišlja li Cro Cop o kraju karijere nakon ovog poraza?"

Tekst: M.Č./I.G.
Foto: Screenshot

BRAZILAC Junior dos Santos Cigano svladao je na UFC turniru u Dallasu Mirka Filipovića tehničkim nokautom u trećoj rundi. Bila je to deseta profesionalna Ciganova borba i deveta, ujedno i najvrijednija pobjeda u dosašnjoj karijeri.

> Video: Uplašeni Cro Cop poražen od Cigana tehničkim nokautom u trećoj rundi

Jasno je stoga kako je nakon pobjede protiv 10 godina starijeg Filipovića bio neizmjerno sretan: "Osjećam se jako dobro. Vrlo naporno sam trenirao te sam večeras upisao još jednu pobjedu u karijeri. Nadam se da se svima dopala moja borba", bile su prve Ciganove riječi poslije trijumfa.

Cigano: Koristio sam svoju dužinu da ga udarim kad trebam

Tajna pobjede bila je, prema Ciganovim riječima, u taktičkoj pripremi meča: "Na početku sam pokušao napasti izbliza, ali sam vidio da je jako dobar u kontranapadima. U drugoj sam ga rundi zato držao na udaljenosti i koristio svoju dužinu da ga udarim kad trebam. Trener mi je puno pomagao, govorio mi je o mojem kretanju. Puno sam se kretao unutar ringa, izmicao sam se pred udarcima i na tome sam puno radio."

Strani mediji: Ova pobjeda Cigana gura prema vrhu UFC-ove ljestvice boraca

Ciganova pobjeda izazvala je jasno i reakcije stranih medija koje uglavnom idu u jednom smjeru: "Je li vrijeme da nakon ovog poraza Cro Cop razmisli o završetku karijere? Impresivni Junior Dos Santos dominirao je u borbi s veteranom Filipovićem."

"Ova pobjeda gura Cigana prema vrhu UFC-ove ljestvice boraca. Pobjeda protiv legende kao što je Cro Cop itekako se pamti i vjerojatno nije daleko dan kada će se Cigano boriti za pojas UFC-a. Ipak, zbog činjenice da se u njegovu kutu nalazi i Antonio Rodrigo Nogueira bit će zanimljivo vidjeti kako će se obojica postaviti u slučaju ponude za međusobni ogled" i "Dos Santos je povećao svoj ugled u UFC-u nakon velike pobjede nad Mirkom Filipovićem. Brazilac je dominirao tijekom cijele borbe te prisilio Cro Copa na predaju kako bi izbjegao veću ozljedu", tek su neki od komentara na američkim i britanskim medijima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara