"Real je prijetio UEFA-i zbog Superlige"

"Real je prijetio UEFA-i zbog Superlige"
Foto: Getty Images

IDEJNI zagovornik Europske superlige nije Bayern München, nego Real Madrid.

Posljednjih tjedana, nakon otkrića o potencijalnom osnivanju natjecanja zatvorenog formata u kojem bi sudjelovalo 16 najbogatijih i najmoćnijih europskih klubova, spekuliralo se kako je Bayern München predvodio kampanju kovanja plana o formiranju Europske superlige. 

Međutim, predsjednik Nizozemskog nogometnog saveza Michael van Praag za njemački sportski magazin Kicker otkrio je - kao jedan od sudionika već održanih sastanaka Europske nogometne organizacije (UEFA) i klubova u vezi s osnutkom Europske superlige - kako je Real Madrid zapravo skovao i propagirao ideju koja je potresla nogometnu javnost.

"Real Madrid je klub koji je prijetio UEFA-i zbog Superlige. Prijetnje su bile toliko ozbiljne da je Realova delegacija koristila riječi koje javno ne smijem izgovoriti. Ne pokazujmo prstom u Bayern München jer njemački je klub svim silama pokušavao da razgovori budu konstruktivni i argumentirani", izjavio je Michael van Praag i, na temelju dosadašnjih povratnih informacija klubova, izrazio sumnju u proces stvaranja Europske superlige.

Na temelju informacija Football Leaksa, njemački tjednik Der Spiegel tvrdi kako se najavljena nogometna revolucija očekuje 2021. godine.

Prema najavama, u Europskoj superligi natjecali bi se Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Chelsea, Arsenal, Manchester United, Manchester City, Liverpool, Juventus, Roma, Inter, Milan, Bayern München, Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain i Marseille.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara