POBJEDA KARIJERE FILIPA HRGOVIĆA

Regija o Hrgoviću: Pobijedio je prljavim udarcem, a u ring je ušao uz "hit"

Regija o Hrgoviću: Pobijedio je prljavim udarcem, a u ring je ušao uz "hit"
Foto: EPA

FILIP HRGOVIĆ nokautirao je Erica Molinu u prvoj main card borbi večeri na velikom Clash on the Dunes spektaklu u Saudijskoj Arabiji.

Hrgović je slavio nakon tehničkog nokauta u trećoj rundi, a dominirao je cijelom borbom pa je Molina prije konačnog nokauta dva puta bio u nokdaunu, jednom u svakoj rundi. 

Raspisali se o spornim udarcima

Mediji u regiji raspisali su se o Hrgovićevoj pobjedi, a svi, posebno Kurir i Telegraf, ističu kako je Hrgović pobijedio zbog prljavog udarca koji je uputio u Molininu glavu. Na takvu vrstu udarca više puta za vrijeme borbe žalio se i Molina, ali sudac nije reagirao, tvrdeći da ništa nije sporno.

"Ovo je rat!! Hrvatski boksač u ring ušao uz Thompsona, a onda prljavim udarcem razbio Amerikanca", navodi Kurir u naslovu pa u tekstu ističe kako je Hrgović zaslužio pobjedu, ali je tim udarcima bacio mrlju na pobjedu.

"Hrvat udarcem u potiljak dobio Molinu, u ring ušao uz Thompsonov 'hit'", navodi srpski Telegraf koji u tekstu također glavni fokus stavlja na neregularne udarce koje spominju u naslovu.

Komentatori u čudu

Vrijedi istaknuti da su za vrijeme prijenosa meča komentatori srpske Arene Sport također isticali da se radi o udarcima koji ne bi trebali biti dozvoljeni, dok je na RTL-u Željko Mavrović rekao kako je odluka na sucu, ali da on kao boksač ne vidi ništa nedozvoljeno u Hrgovićevim udarcima.

Bosanski Sportsport.ba navodi kako je Hrgović došao do najveće pobjede u karijeri, ali ne spominje neregularne udarce, baš kao što to ne čine ni ostali mediji u BiH. Srpski Blic u trenutku pisanja članka uopće nema vijest o Hrgovićevoj pobjedi.

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara