Rođaci, HDZ-ovci i osumnjičenici: Ove osobe su potpisale da Dinamo nije opljačkan

Rođaci, HDZ-ovci i osumnjičenici: Ove osobe su potpisale da Dinamo nije opljačkan
Foto: Pixsell (Igor Kralj)

UDRUGA "Dinamo, to smo mi" posredstvom Središnjeg državnog ureda za sport nedavno je došla u posjed izvatka iz registra sportskih klubova, odnosno popisa članova Skupštine i drugih tijela sportske Udruge GNK Dinamo. 

U priopćenju koje smo jutros primili, članovi Dinama koji se bore za svoja prava u klubu, potvrđuju činjenice i na koje Index Sport godinama ukazuje: osobe koje su donijele odluku kako GNK Dinamo nije oštećen od strane trojice djelatnika okrivljenih za izvlačenje klupskog novca na Županijskom sudu u Osijeku većinom su klupski zaposlenici i poslušnici koje je tamo instalirao upravo bjegunac od hrvatskog pravosuđa.

"80 članova Skupštine kluba koji nisu izabrani voljom članova, kako nalaže aktualni Statut kluba, većinom su ljudi koji imaju ili su imali izravnu financijsku korist od kluba kao stalni ili povremeni suradnici. Svojim glasovima i štetnim odlukama preuzeli su odgovornost za nastalu štetu i po pravomoćnosti sudske odluke tražit ćemo da osobno obeštete klub”, kazao je predsjednik Udruge Juraj Čošić i napomenuo kako je prema trenutačnim istragama riječ o najmanje 330 milijuna kuna.

Popis članova Skupštine u posjedu udruge "Dinamo, to smo mi" od Ureda za sport datira od 2011. do siječnja 2018. godine. Nedostaje tek zadnji popis skupštinara iz ožujka 2018. godine. Na popisu tijekom godina viđeni su predstavnici drugih prvoligaških klubova, punice, nećaci, bliža i daljnja rodbina, kontroverzni poduzetnici, USKOK-ovi osumnjičenici, bivši visoko pozicionirani policajci i istaknuti članovi najvećih političkih stranaka (najviše HDZ-a te stranke Milana Bandića).

Udruga "Dinamo, to smo mi" obećala je kako će se pobrinuti da članovi ostvare svoja prava na članstvo u Udruzi građana GNK Dinamo i pravo na izbor klupske uprave. 

"Dinamo, to smo mi" podsjeća navijače da se članstvo može realizirati putem njihove Udruge koja zahtjeve i članarinu predaje klubu te putem povjerenika ili osobno u prostorijama GNK Dinamo. Godišnja članarina za punoljetne osobe iznosi 60 kuna, poručuju iz Udruge. 

OBJAVLJUJEMO POPIS ČLANOVA DINAMOVE SKUPŠTINE, u periodu do siječnja 2018. 
 

Dinamo - Registar 1 Od 2 by Index.hr on Scribd

Dinamo - Registar 2 Od 2 by Index.hr on Scribd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara