Esport

Ronaldo i Real napokon u PES-u?

Ronaldo i Real napokon u PES-u?
Screenshot: PES 2018

KONAMI bi mogao biti na korak do predstavljanja najvećeg noviteta kada su u pitanju licence za nadolazeći PES 2019. Kraljevski klub koji se dosad u serijalu zvao MD White, uskoro bi mogao i službeno postati Real Madrid, a samim time i sve zvijezde kluba dobit će prava imena u igri. Bila bi to ogromna vijest za sve ljubitelje PES-a nakon što je Konami izgubio prava UEFA-e za Ligu prvaka i Europa ligu.

>Evo kada izlazi PES 2019 i što možemo očekivati

>Igrači na novom PES-u izgledaju nevjerojatno

PES 2019 trebao bi sadržavati najveći broj licenci od bilo koje igre u serijalu. Sve je počelo objavom sedam od devet novih licenciranih liga, ali kako među njima nema liga petice, igrači nisu bili baš oduševljeni. Uz gubitak prava korištenja imena i vizuala za Ligu prvaka i Europa Ligu, Borussia Dortmund je ranije raskinula suradnju s Konamijem te neće biti uključena u novu igru. Slaba je utjeha bila otkup prava od Schalkea 04. Sve bi se to uskoro moglo promijeniti jer na ljeto istječe trogodišnji ekskluzivni ugovor EA Sportsa i Real Madrida, a jedan od čelnih ljudi brenda Pro Evolution Soccer Jonas Lygaard tajanstvenim je tweetom zagolicao maštu igrača. 

Kako bi u PES-u 2019 mogli rekreirati i koristiti prava na Santiago Bernabeu, Konami ih prvo mora otkupiti od Real Madrida, a u tom slučaju obično se u paketu kupuju prava na sve vizuale, ime kluba i sve igrače koji za njega nastupaju. MD White bi tako uskoro napokon mogao postati Real Madrid i prazne bijele dresove mogli bi zamijeniti oni koje će iduće sezone nositi igrači Kraljevskog kluba. Svi igrači PES-a koji su željeli igrati s Real Madridom i pravim imenima ostalih klubova i igrača to su dosad mogli isključivo korištenjem neslužbenih dodataka za igru.

Screenshot: PES 2018/MD White

PES 2019 trebao bi stići na europsko tržište 30. kolovoza. Osim novih liga i klubova, veliki su napori uloženi kako bi se nogometašima, a samim time i igračima, dalo više individualnosti u igri. Tako ćemo vidjeti nove vještine, specifične poteze za pojedine igrače, ali i neke velike novitete u gameplayu. Već je objavljeno kako će naslovnicu krasiti Philippe Coutinho, dok će na onoj posebnog izdanja biti legendarni David Beckham. Otkupi li Konami zaista prava od Real Madrida, moći će pregovarati da na naslovnicu stavi Cristiana Ronalda u dresu Reala. Cristiano Ronaldo je ipak veće ime od Coutinha zbog čega bi Konami mogao ponovno promisliti o reklamnoj kampanji za PES 2019. Jedini problem je to što je Cristiano Ronaldo već potvrđen za naslovnicu FIFA-e 19, a teško se može očekivati da jedan igrač krasi naslovnice obiju najpopularnijih nogometnih igara.

>Ovo je FIFA 19: Potvrđena Liga prvaka i datum izlaska nove igre

Grafika u novom PES-u koji pokreće Fox Engine izgleda nevjerojatno, a lica igrača su fotorealistična. Razlog tome je što će PES 2019 biti dostupan samo na konzolama zadnje generacije i PC-ju, a neće izaći za PlayStation 3 i Xbox 360, zbog čega je Konami dobio mogućnost da izvuče maksimalno po tom pitanju. Tako ćemo na jačim konzolama novi PES moći igrati u 4K HDR rezoluciji. Igrači i kritika su pohvalili Konami i zbog načina na koji je predstavio svoju nadolazeću igru, za razliku od EA Sportsa koji je s FIFA-om 19 po tom pitanju zakazao. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara