Rukometaš našićkog Nexea suspendiran zbog dopinga

Rukometaš našićkog Nexea suspendiran zbog dopinga
Foto: SEHA

RUKOMETAŠ Borna Manci Mičević, igrač RK Nexe, privremeno je suspendiran nakon što je u njegovom uzorku urina otkrivena zabranjena tvar oktopamin, priopćio je u utorak Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA). 

Kako se navodi u priopćenju, Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping je 22. rujna 2018. godine obavio testiranje na natjecanju, a 17. listopada HZTA je primila obavijest o nepovoljnom laboratorijskom nalazu A uzorka urina Borne Mancia Mičevića kojemu je otkriveno prisustvo oktopamina, zabranjene tvari koja se nalazi u kategoriji S6.b Stimulansi – specificirani iz Popisa zabranjenih sredstava 2018. U priopćenju se dodaje kako sportaš nije imao terapijsko izuzeće.

Mičević je tražio analizu uzorka B koja je obavljena 27. studenoga 2018. u WADA-inom akreditiranom laboratoriju u Seibersdorfu, a nalaz analize uzorka B potvrdio je nalaz analize uzorka A.

"Dana 3. prosinca 2018. HZTA je sportašu izrekla privremenu suspenziju te je zbog očiglednog kršenja odredbe 2.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga HZTA iniciran stegovni postupak pred Stegovnim vijećem HZTA", stoji u priopćenju Zavoda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara