Šah - Prvi poraz Bojana Kurajice

U 8. kolu međunarodnog velemajstorskog šahovskog turnira Salona 2005 Bojan Kurajica je prokockao priliku za konačnu pobjedu. L

Protiv Ruskinje Katarine Kovaljevske osvojio je pješaka i postigao nadmoćan položaj, a onda je grubim previdom potonuo u poraz. Ognjen Jovanić i Blažimir Kovačević remizirali su nakon dugotrajne izjednačene borbe, a Talijan Michele Godena spasio je remi s figurom manje protiv Rusa Alekseja Lugovoja. Veliki korak prema vrhu napravili su Vlado Kovačević i Alojzije Janković. Kovačević je lako nadigrao Dražena Čvorovića, a Janković je u propaloj poziciji iskoristio grubu grešku Emira Dizdarevića i napravio veliki preokret. Mirnim remijem završena je partija Šarić-Matvejeva.

Rezultati 8. kola:

V. Kovačević-Čvorović 1:0, Dizdarević-Janković 0:1, Matvejeva-Šarić remi, Kovaljevska-Kurajica 1:0, Godena-Lugovoj remi i Jovanić-B. Kovačević remi.

Poredak na ljestvici tri kola prije kraja:

Kurajica, Jovanić i B. Kovačević po 5 bodova, Godena, V. Kovačević i Janković 4,5 , Kovaljevska i Matvejeva 4, Lugovoj i Šarić 3,5 , Dizdarević 3 i Čvorović 1,5 bod.

(Hina) xvkov ydl

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara