Šah - Velemajstori pokazali zube

U DRUGOM kolu šahovskog prvenstva Hrvatske, što se igra u zagrebačkom Domu sportova, velemajstori su zaigrali punom snagom i uglavnom deklasirali svoje neiskusnije suparnike.

Mišo Cebalo je u pravoj ljepotici, prekrasnom žrtvom dame svladao Alojzija Jankovića, a pobjede su izborili i Zdenko Kožul i Mladen Palac. Osječanin Zoran Jovanović je protiv Kožula postigao u otvaranju vrlo dobru poziciju, ali je nastavio mlako, bez plana, što je naš najbolji velemajstor iskoristio za munjevit protunapad.

Na sličan način izgubio je i Davorin Kuljašević protiv Mladena Palca, a jedino je Hrvoje Stević poslije mirne pozicijske igre remizirao s mladim Antom Brkićem. Snažan estetski dojam ostavio je Osječanin Ivan Leventić, koji je iskoristio jednu grešku Splićanina Ante Šarića i dobio u sjajno vođenom napadu.

Ljepoticu je mogao napraviti i Riječanin Ognjen Jovanić, koji je protiv Puljanina Nenada Ferčeca propustio efektnu žrtvu topa i na kraju spašavao remi vječnim šahom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rezultati 2. kola:

Jovanić-Ferčec remi, Brkić-Stević remi, Janković-Cebalo 0:1, Šarić-Leventić 0:1, Jovanović-Kožul 0:1 i Palac-Kuljašević 1:0.

Poredak na ljestvici: Kožul, Cebalo, Leventić i Jovanić po 1,5 bod, Palac, Stević, Ferčec i Brkić 1, Kuljašević, Janković, Šarić i Jovanović po pola boda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara