Salah zaprijetio: Napustit će Liverpool ako na Anfield dođe Izraelac

Salah zaprijetio: Napustit će Liverpool ako na Anfield dođe Izraelac
Foto: Guliver Image/Getty Images

IZRAELSKI Jerusalem Post objavio je vijest da je najveća zvijezda Liverpoola, Mohamed Salah, poslao ozbiljnu prijetnju čelnicima kluba da će napustiti Anfield ako Redsi dovedu reprezentativca Izraela Moanesa Daboura, napadača austrijskog Salzburga.

Egipat ima osjetljive odnose s Izraelom, u prošlosti su ratovali, a zbog političko-vjerskih razloga Salah ne želi dijeliti svlačionicu s jednim izraelskim nogometašem.

Liverpool traži adekvatnu zamjenu za Firmina i skaut Redsa u posljednje vrijeme često je bio u Salzburgu gdje se na licu mjesta uvjerio koliko je Dabour dobar igrač. Izraelac igra čudesno, a u 30 utakmica ove sezone zabio je 20 golova. Uprava kluba, fascinirana onim što je vidjela, odlučila je ući u pregovore sa Salzburgom. Transfer je navodno bio skoro pa dogovoren, no kad je egipatski nogometaš za to čuo, jasno je kazao: 'Ili ja, ili on.'

Salah je i ranije odbijao pozdravljati se s igračima iz Izraela. Dok je nosio dres Basela, odbio je rukovati se s igračima Maccabija, a u Izraelu nije želio ni pogledati u zastavu ove zemlje.

Moanes Dabour je rođen u Nazarethu, ali je musliman i arapskog je podrijetla. Ipak, odlučio je igrati za Izrael, a među Arapima to je najveća moguća izdaja. Očito, ni Salah preko toga nije mogao prijeći i poslao je ucjenu slavnom engleskom klubu.

Embed from Getty Images

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara