Santos se boji Exodusa igrača

MARCELO TEXIERA, predsjednik Santosa, negdašnjeg Peleovog kluba, zabrinut je uoči subotnjeg glasovanja o njegovom reizboru. L

U trenutku kad je poslije mnogih godina osrednjosti Santos opet postao "marka" u Brazilu, jer je prošle sezone osvojio naslov državnog prvaka, zbog financijskih problema suočen je s mogućim exodusom igrača. Nije tajna da većina južnoameričkih nogometaše vrhunske klase, nastoji što prije unovčiti svoj talent u Europi, a nije tajna ni to da Santosovi asovi u tom pogledu nisu nikakva iznimka.

Naravno navijači bi poludjeli kad bi Santos ostao bez pola momčadi, to jest bez svojih ponajboljih igrača, a ni Teixeira tada, jamačno, ne bi ponovno bio izabran za predsjednika kluba.

Teixeira je stoga minulih dana vodio duge razgovore s petoricom nogometaša Santosa kojima krajem ovog mjeseca istječu ugovorne obveze. Riječ je o vrataru Fabiju Costi, stoperu Leu, bočnom braniču Alexu, srednjaku Renatu i napadaču Fabianu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
poslije tih razgovora Teixeira je izjavio:

"Ne mogu obećavati nešto na što ne mogu utjecati. Što se tiče ugovora spomenutih igrača ja ne mogu tvrditi da će svi biti obnovljeni. Za dogovor mora postojati suglasnost obiju strana. Ja, naravno, želim da oni ostanu u Santosu, a što oni žele samo oni znaju. Zadovoljan sam što sam nedavno uspio privoljeti dva mlada igrača, Diega i Robinha, na produljenje ugovorne obveze, jer su oni garancija da će imidž Santosa ostati neukaljan, a naš klub i dalje jedan od najboljih u Brazilu. Najveće probleme imat ćemo s Renatom, koji je u rujnu debitirao u reprezentaciji Brazila, i s Alexom, jer mnogi emisari europskih klubova oblijeću oko njih. Ipak, ja sam optimist, iako nam neće biti lako zadržati momčad na okupu dok igračima menažeri zveckaju zlatnicima blizu ušiju."

im euroo li

(Hina) MI

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara