Sertic: Previše mi je riskantno uspoređivati Bilića i Blanca!

Sertic: Previše mi je riskantno uspoređivati Bilića i Blanca!

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

GREGORY SERTIC, 20-godišnji veznjak francuskog prvaka Bordeauxa, momak hrvatskih korijena, dao je veliki intervju za So Foot, francuski nogometni mjesečnik.

Talentiranog su nogometaša novinari ponovno pitali o njegovome budućem opredjeljenju: hoće li nastupati za Francusku ili za Hrvatsku.

"Realnost je da nisam u prvom planu izbornika francuske mlade reprezentacije obzirom na skromnu minutažu koju imam u Bordeauxu, što mi teško pada. Nazvao sam izbornika Erika Mombaertsa i otvoreno s njim porazgovarao o vlastitoj situaciji. Kazao sam da bih se, ukoliko mi neće dati priliku, radije opredijelio igrati za Hrvatsku. Bio sam iskren, bitno je da ništa nikome nisam radio iza leđa. Srećom pa mi FIFA-ina pravila idu naruku. Imam još vremena odlučiti se za koga ću nastupati sve dok sam unutar dobnog limita za mladu reprezentaciju", kazao je Sertic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje koji mu je trener draži, Slaven Bilić ili Laurent Blanc, Sertic je odgovorio diplomatski.

"Nije moguće odgovoriti na to pitanje, he, he... Previše je riskantno. Ne znam mnogo o Slavenu Biliću. Prema onome što sam o njemu čuo, radi se o vrlo dobrom treneru, koji o svojim igračima uvijek govori pozitivno i daje im dobre savjete. Što se tiče Blanca, tu je sve jasno. Sjajan je trener, najbolji u Le Championnatu. Obojica su igrali na najvišem nivou. Imati, recimo, jednog za trenera u klubu, a drugog u reprezentaciji, to bi bilo savršeno."

Nedavno ste, dok je Yoann Gourcuff bio ozlijeđen, izjavili da ćete pokušati učiniti sve da ga nadomjestite u utakmicama koje budete igrali. Imate li osjećaj da ste u tome uspijevali?

"Ne. Mislim da nisam spreman zamijeniti ga. Nisam čak niti igrao na njegovom mjestu. Trener me više koristio na bočnim pozicijama. Trudio sam se koliko sam mogao. Njega je više mijenjao Jussie. Teško je to, Yoann našoj igri daje posebnu dimenziju."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara