SLUŽBENO Ronaldo pod istragom za silovanje, prijeti mu doživotni zatvor

SLUŽBENO Ronaldo pod istragom za silovanje, prijeti mu doživotni zatvor
Foto: Gulliver / Getty Images

POLICIJA u Las Vegasu potvrdila je kako je "od rujna 2018. ponovno otvoren slučaj optužbe za silovanje iz 2009. Naši detektivi rade na osnovu informacija koje im je dala žrtva. Ova istraga je u tijeku i za sada neće biti otkriveni novi detalji o njoj."

Ova obavijest dolazi nakon što je u intervjuu njemačkm Spiegelu bivša manekenka Kathryn Mayorga (34) ponovila da ju je 13. lipnja 2009. Cristiano Ronaldo brutalno silovao u svom apartmanu u hotelu u Las Vegasu, gdje je Mayorga radila kao hostesa. 

"Nakon što me silovao, ispričao se. Kleknuo je i rekao kako je on 99 posto dobar momak, no ne zna za ovih jedan posto." izjavila je Mayorga u intervjuu. Ronaldovi odvjetnici odgovorili su tužbom protiv novina. 

Mayorga je 2010. od Ronalda prihvatila 375 tisuća dolara dolara s računa na Britanskim Djevičanskim otocima u zamjenu za šutnju. Ali, nakon osam godina, ipak želi dobiti sudsku zadovoljštinu za napad koji joj je radikalno promijenio život. Naravno, na gore. Otkriva da se od tada bori sa suicidalnim mislima i često opija. 

Na pitanje zašto je prihvatila novac, odgovorila je da je bila u strahu zbog Ronaldove slave, a i zato što nije željela da se njeno ime provlači kroz medije. 

U američkoj saveznoj državi Nevadi nema zastare za silovanje ako je žrtva prijavila djelo policiji unutar četiri godine. Počinitelj može dobiti doživotni zatvor s mogućnosti izlaska na uvjetnu tek nakon 10 godina. 

Policija u Las Vegasu sada je objavila da je 13. lipnja 2009. izašla na teren po dojavi o seksualnom napadu: "Kada smo sastavljali izvještaj, žrtva nije detektivima rekla lokaciju napada, niti im je opisala osumnjičenog. Napravljen je liječnički pregled napadnute."

Ali, sada je slučaj opet otvoren.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara