FIFA istražuje je li Šuker dilao ulaznice za Svjetsko prvenstvo

FIFA istražuje je li Šuker dilao ulaznice za Svjetsko prvenstvo
Foto: Pixsell, Index

FIFA istražuje moguću preprodaju ulaznica za utakmice Svjetskog prvenstva od strane dužnosnika HNS-a!

"Prikupljamo informacije o navedenom slučaju. Zasad nemamo daljnjih komentara. Ilegalnu prodaju i distribuciju ulaznica FIFA smatra ozbiljnim problemom, a sigurnosne implikacije neautoriziranih transfera ili preprodaje ulaznica maksimalno su ozbiljne. Stoga smo pokretali konkretne pravne akcije protiv takvih radnji", rekli su iz FIFA-e za Telegram.

Ranije je DORH primio anonimnu prijavu prijavitelja koji tvrdi da nekolicina hrvatskih reprezentativaca nije dobila po 40 ulaznica za utakmice, a na to su imali pravo. 

U prijavi se navodi kako je šef HNS-a Davor Šuker osobno uzeo sve ulaznice i nije ih predao igračima, nego ih je pustio u prodaju. 

"U navedenom predmetu naložili smo Policijskoj upravi zagrebačkoj provođenje izvida. S obzirom na zakonske odredbe o tajnosti izvida, ne možemo detaljnije odgovoriti na upite", izjavila je glasnogovornica zagrebačkog Županijskog odvjetništva Dunja Pavliček.

Informaciju je potvrdio i HNS, tvrde da su izvidi obavljeni. Napomenuli su kako "zbog tajnosti postupka koja im je izričito naložena od strane policije, a prema Zakonu o kaznenom postupku (ZKP), ne mogu otkriti konkretno u čemu su se izvidi sastojali".

Podsjetimo, ranije je u dilanju ulaznica za finale Svjetskog prvenstva ulovljen i komentator Drago Ćosić koji je nakon što je afera procurila u javnost dobio otkaz na HRT-u.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara