Špaco: Protiv Varteksa nećemo igrati bunker

Špaco: Protiv Varteksa nećemo igrati bunker

Tekst: D.R
Foto: Cropix

BEZ kapetana Srđana Andrića i neobuzdanog Jurice Buljata, Hajduk će na Poljudu u subotu dočekati Varteks. Trener Bilih Špaco Poklepović otkrio je da će suspendiranog kapetana u sredini terena zamijeniti Marin Ljubičić, ali nije poznato tko će na stopera umjeto Buljata koji je očigledno na hlađenju nakon crvenog kartona zarađenog u maksimirskom derbiju.

Špaco je istaknuo da na Poljudu u subotu nećemo gledati bunker, već nametanje i juriš na pobjedu od prve minute. 

"Puno puta gostovao sam na Maksimiru i rijetko sam gubio. Nikada, do ove srijede, moja momčad nije bila manje agresivna od protivnika."

Odmahnuo je Špaco rukom na podbadanja da je Zdravko Mamić dobio dojavu o taktici "lijevka" koju je trener Hajduka spremio za maksimirski derbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako je znao taktiku, mogao je promijeniti svoj sustav i izvući bolji rezultat."

"Ja o svojoj taktici govorim otvoreno i otkrivam detalje. Ima i onih koji šute, takav je bio Tomislav Ivić."

Špacina defenzivna taktika, koja je neprihvatljiva mnogim navijačima, na Maksimiru je urodila plodom.

"Svi su odigrali maksimalno, potrošili su se 100 posto. Žao mi je što ih nisam stigao potapšati po ramenima odmah nakon utakmice pa sam to učinio jučer."

Utakmica s Varteksom na Poljudu bit će posljednja koju će Špaco voditi kao Hajdukov trener, jer HNS mu je dao rok od mjesec dana da riješi pitanje licence. Rok je istekao, Hajduk je zahtjev podnio, ali problem je u Špacinim godinama, Naime, kada je HNS 2004. godine raspisao tečaj za dobivanje Uefine licence, prijaviti su se mogli samo treneri do 55 godina. HNS zatražio je od Uefe da Špaci ipak izda linencu, što bi trebalo biti riješeno 12. travnja. Do tada, Špaco će na klupi biti u ulozi predstavnika kluba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara