Spomenik Draženu Petroviću u Zagrebu

NA PRIGODNOJ svečanosti u Košarkaškom centru "Dražen Petrović" danas je javnosti predstavljeno izvedbeno rješenje spomenika Draženu Petroviću, koju je izradio akademski kipar Kuzma Kovačić, i koja će kao brončana figura visoka 3,5 metara biti postavljena pred dvoranom koja nosi ime velikana naše i svjetske košarke.

"Kip Dražena Petrovića sjajno se uklopio u projekt budućeg muzeja "Dražen Pertović", jer je legenda hrvatske košarke prikazan s namjernim podsjećanjem na antičke kipove junaka-športaša, kao simbol, kao ideal - u smislu ljepote ljudskoga koja se očituje i u športu, a spomenik će se preko staklene stijenke moći vidjeti iz svih pozicijabudućeg muzeja", rekao je projektant muzeja Ante Bilić.

"Spomenik bi trebao biti kiparski dovršen, odliven u broncu u Ljevaonici umjetnina Ujević i postavljen na svoje mjesto do 7. lipnja 2006. - do 13. obljetnice preranog odlaska hrvatskoga velikana Dražena Petrovića", rekao je Kuzma Kovačić.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić izrazio je zadovoljstvo što će Glavni grad Hrvatske dobiti još jedan reprezentativni prostor i obećao pomoć grada u lijevanju spomenika kao i u financiranju završnih radova na trgu ispred muzeja čije se otvorenje sa stalnom postovam očekuje koncem ove godine.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara