Srna danas prolazi liječnički, postaje igrač Serie A

Srna danas prolazi liječnički, postaje igrač Serie A
Foto: Epa

DARIJO SRNA, legendarni desni bek Hrvatske, danas bi trebao postati igrač Cagliarija. Talijanski mediji javljaju da je 36-godišnji nogometaš stigao na Sardiniju gdje bi danas trebao proći liječnički pregled prije potpisa za klub iz Serie A.

Srna je još uvijek ugovorno vezan za Šahtar. Ugovorna obveza bivšeg hrvatskog kapetana s ukrajinskim klubom, u kojem je proveo 15 godina, istječe 30. lipnja. Cagliariju, jednostrukom talijanskom prvaku koji je posljednjih godina u Seriji A taborio u donjem dijelu poretka, pristupit će bez transferne odštete. Još uvijek nije poznato koliku će tamo Srna imati plaću.

Nedavno se povezivao s PAOK-om. Grčki su mediji pisali kako je trebao potpisati jednogodišnji ugovor vrijedan 500 tisuća eura. Međutim, najavljeni transfer nije se realizirao.

Darijo Srna i dalje je pod suspenzijom zbog korištenja dopinga. Nakon utakmice Šahtara i Napolija, 22. ožujka 2017. godine, bio je pozitivan na dehidroepiandrosteron.

Priznao je krivnju, ali naglasio je kako je nedozvoljena supstanca u njegov organizam dospjela slučajno.

Stupanjem kazne na snagu, ukrajinski protudoping centar suspendirao je Darija Srnu od 22. ožujka 2017. do 22. kolovoza 2018. godine.

Kazna je mogla biti i stroža, ali nadležno tijelo ocijenilo je kako Darijo Srna nedozvoljenu supstancu nije svjesno konzumirao.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara