Srpski košarkaši zbog tučnjave na utakmici dobili uvjetne kazne

NAKON fizičkog obračuna za vrijeme utakmice Partizana i Hemofarma početkom prosinca prošle godine, šestorica košarkaša dobila su uvjetne zatvorske kazne na Općinskom sudu u Beogradu.

Za vrijeme utakmice 10. kola Goodyear lige došlo je do tučnjave između košarkaša, te su tako počinili kazneno djelo iz Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim događanjima Republike Srbije. Ponove li isto u narednih godinu dana slijede im zatvorske kazne.

Sutkinja Općinskog suda u Beogradu Violeta Jovanović je u obrazloženju presude kazala kako je sud u obzir uzeo to što se radi o "uglednim sportašima koji reprezentiraju zemlju u svijetu".

Košarkaš Partizana Dejan Milojević osuđen je na sedam mjeseci, uvjetno na godinu dana, a njegovim suigračima Predragu Šuputu, Novici Veličkoviću i Luki Bogdanoviću mjesec, odnosno dva manje.

Košarkaši Hemofarma Slavko Stefanović dobio je pet mjeseci, a Miloš Borisov tri mjeseca. Navijač Partizana Veljko Banajc, koji je utrčao na teren dobio je kaznu zatvora u trajanju od tri mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Posebno me je oduševila tvrdnja Slavka Stefanovića da mu je iskreno žao što je dao loš primjer mladima kojima je do bio uzor. Nadam se da će izrečene kazne djelovati na košarkaše i da će sprečiti nasilje na sportskim događanjima." - kazala je sutkinja, a prenosi srpski Blic.

Glas Javnosti navodi kako će se i u Partizanu i u Hemofarmu žaliti na presudu, za što imaju rok od osam dana.

S.H.
Foto: Glas Javnosti

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara