Srpski navijači na SP-u slave ratnog zločinca Mladića

Srpski navijači na SP-u slave ratnog zločinca Mladića
Foto: Gulliver Images / Getty

NAVIJAČI Srbije i na drugoj utakmici na SP-u u Rusiji isticali su krajnje neprimjerene simbole. 

Zbog transparenata uvredljivog sadržaja na utakmici s Kostarikom, Srpski nogometni savez kažnjen je s 10 tisuća franaka.

Protiv Švicarske su srpski navijači, kako svjedoči ova fotografija, na stadionu u Kalinjingradu nosili majice s likom Ratka Mladića, jednog od najgorih zločinaca suvremene europske povijesti.

Zapovjednik Kninskog korpusa tijekom rata u Hrvatskoj te vojske Srba tijekom rata u BiH, pod čijim su naredbama od Šibenika i Škabrnje do Sarajeva i Srebrenice ubijeni, mučeni i protjerani deseci tisuća civila te uništene stotine gradova i sela, krajem prošle godine u Haagu je osuđen na doživotni zatvor zbog ratnog zločina i genocida. 
 
Takav zločinac i masovni ubojica mnogim je Srbima i dalje heroj kojeg treba veličati, posebno nakon spomenute presude. U slavlju psihopata Mladića posebno su se ističu navijači Crvene zvezde, Partizana i Srbije.

U prosincu je disciplinska komisija UEFA-e pokrenula postupak protiv Crvene zvezde, Partizana i Zenita zbog "rasističkog ponašanja". 

Za najozbiljniji prijestup prema pravilima Europske nogometne unije dva srpska i jedan ruski klub optuženi su jer su njihovi navijači na utakmicama Europske lige transparentima i pjesmom veličali ratnog zločinca Mladića.

Nije čudno da su ruski redari na ulazima na stadion u Kalinjingradu pustili Srbe da na tribine unesu majice s Mladićevim likom, jer kao što se vidjelo na utakmici sa Švicarskom, Rusi neskriveno navijaju za Srbe, a štuju i ovog njihovog "velikana".

Navijači Zenita su zimus prilikom gostovanja Vardara u Sankt Peterburgu, u znak potpore pravoslavnoj braći, razvili transparent s natpisom "Ratko Mladić, srpski heroj".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara