regija

Srpski tabloid: Zvezda dogovorila transfer Hrvata, Delije joj zabranili

Srpski tabloid: Zvezda dogovorila transfer Hrvata, Delije joj zabranili
Foto: Gulliver / Getty Images

CRVENA ZVEZDA sve je dogovorila s Marijom Jurčevićem, lijevim bočnim ljubljanske Olimpije, ali onda su joj dolazak pojačanja iz Slovenije zabranili njeni navijači.

Razlog je što je Jurčević Slovenac hrvatskog porijekla. Točnije, otac mu je Hrvat. "Ako dovedete Hrvata, bojkotirat ćemo utakmice!", poručili su Delije, velikosrpski i pročetnički nastrojeni navijači Zvezde upravi kluba i treneru Dejanu Stankoviću. Ovo piše srpski tabloid Informer te dodaje da je Stanković, legenda srpskog nogometa, navijače pokušao odobrovoljiti informacijom da je Jurčeviću majka Srpkinja, ali to im ništa nije značilo.

"Nije tajna da rukovodstvo kluba s Marakane ne donosi odluke koje su u suprotnosti sa stavovima navijača. Delije ne vode klub, ali njihovo mišljenje je vrlo važno. Kad je riječ o angažiranju hrvatskih nogometaša ili onih koji su igrali u Partizanu, njihov stav je jasan - to ne dolazi u obzir. Stanković je pobunjenim navijačima napomenuo da je Jurčeviću majka Srpkinja. Odgovoreno mu je da igrač s takvim imenom i prezimenom ne može igrati za Zvezdu", tvrde izvori iz kluba. Zvezda je Jurčeviću zbog majke osigurala i srpsku putovnicu, ali nakon što mu navijači nisu dali propusnicu, pasoš mu neće trebati.

Delije su već ranije svom klubu zabranjivali ili odobravali dovođenje igrača koji imaju veze s Hrvatskom. Zvezda je u ljeto 2018. željela dovesti Brazilca Sammira, koji je igrao za Dinamo i reprezentaciju Hrvatske. Čim su navijači Zvezde to saznali, odmah su prekinuli pregovore. Da Sammir nije igrao za hrvatsku reprezentaciju, ne bi stavili veto. Dopustili su da u Zvezdu dođe Luis Ibanez, Argentinac, koji također ima hrvatsku putovnicu i igrao je za Dinamo iz Zagreba. Međutim, dobio je blagoslov Delija jer nije igrao za Hrvatsku. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara